BIST9.645,02%-0,50
USD32.5505%-0.01
EURO34,8974%0.10
ALTIN2.432,81%0.11
Otomobil

Araba kiralama şartları nelerdir?

Araç kiralamak istiyorsunuz ama araba kiralama şartlarını biliyor musunuz? Araba kiralamak isteyenler, yeni ehliyet aldım araba kiralamak istiyorum diyenler ve ucuz araba kiralama peşinde olanların bilmesi gereken araba kiralama şartları nelerdir?

Abone OlGoogle News
11 Haziran 2021 12:03

Araç kiralamak isteyenlerin rent a car firmalarına gitmeden önce mutlaka bilmesi gereken bazı noktalar vardır. Araba kiralama şartlarını bilmeden plan yaptığınızda tatiliniz ve zamanınız boşa geçebilir. Bu sebeple otomobil kiralamadan önce araba kiralama şartlarını öğrenmelisiniz. Sizler için otomobil kiralama şartlarını sıraladık.

Araba kiralama şartları nelerdir?

Madde madde araba kiralama şartlarını haberimizde bulabilirsiniz.

1.Sürücü yaşınız 21 olması gerekiyor

Sigorta şartları gereği ekonomik bir araç kiralayabilmek için en az 21 yaşında olmanız gerekir. Orta ve Üst sınıf araçlar için 25 yaş alt sınırdır. Lüks ve büyük araçlar için en az 28 yaşında olmanız gerekiyor.

2. Ehliyet süresi

Ekonomik, orta sınıf ya da üst sınıf bir araç kiralamak isteyenler en az 2 yıllık ehliyete sahip olmaları gerekiyor. Fakat lüks veya büyük araçlar için bu süre 3 yıldır.

3. Ek sürücü

Kiralanan herhangi bir araç birden fazla kişi tarafından kullanılabilir. İkinci ya da ek sürücünün kiralama öncesinde mutlaka bildirilmiş olması ve kiralama kontratına işlenmesi gerekir.Bu sayede ek sürücü de kasko sigortası kapsamına alınmış olur. Ek sürücünün de doğal olarak ana sürücü için belirtilen yaş ve ehliyet kriterlerine uyması gerekir.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar