BIST9.645,02%-0,50
USD32.5505%-0.01
EURO34,9038%0.12
ALTIN2.425,26%-0.20
Otomobil

Toyota, yeni A segment modelini Çekya'da üretecek

Toyota'dan açıklamaya göre, Toyota Yeni Global Mimari (TNGA) mimarisini kullanacak yeni A segment model Çekya'da banttan inecek.

Abone OlGoogle News
08 Haziran 2021 12:33

Japon otomotiv üreticisi Toyota, yeni A segmenti modelini Çekya’da bulunan “Toyota Motor Manufacturing Czech Republic” (TMMCZ) fabrikasında üreteceğini açıkladı.

Çekya’daki fabrikada, TNGA altyapısını kullanan yeni nesil Toyota Yaris üretiminin yanı sıra, GA-B platformunu kullanan ikinci TNGA mimarisine sahip A segmenti modeli de üretilmiş olacak.

YENİ OTOMOBİL NELER SUNACAK
Yapılan açıklamaya göre, Toyota’nın yeni A segmenti modeli, geliştirilmesinden üretimine kadar her açıdan Avrupalı bir otomobil olacak.

Bu yeni model aynı zamanda, Toyota’nın 2025’te yıllık satışlarını 1.5 milyona çıkarma hedefine ulaşma konusundaki hedefine de büyük katkı sağlayacak.

Toyota’nın Avrupa’daki büyümesi konusunda önemli bir adım olacağı belirtilen A segmenti model, aynı zamanda konumlandırılmasıyla daha ulaşılabilir bir Toyota modeli kimliğine sahip olacak.

Yaris ve Yaris Cross ile aynı platformu paylaşan model, giriş segmenti bir model için gerekli ekonomik ölçeklerin ulaşılmasının da önünü açacak.

Bununla birlikte, yeni A segment aracın üretim adedi planları ve lansman zamanlaması ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar