BIST9.693,46%1,77
USD32.5861%0.17
EURO34,7878%0.29
ALTIN2.513,17%1.15
Kültür - Sanat

Ankara'da kaligrafi ve Uzak Doğu resimleri sergisi

Ankara Kore Kültür Merkezi’nde “Kaligrafi ve Uzak Doğu resimleri '2. Yazı Çiçekleri' (Gılggot) sergisinin açılışı yapıldı.

Abone OlGoogle News
08 Mart 2021 09:01

Kore Kültür Merkezi (KKM) bünyesinde çalışmalar yürüten kaligrafi grubu  karma sergisini başkentte sanatseverlerle buluşturdu. Karma sergide 20 parşömen, 25 yelpaze, 1 yuvarlak kanvas ve 2 oyma olmak üzere toplam 48 eser sergileniyor.

Parşömen işler arasında mevsimlere göre farklı renkler ve duyguları ifade eden kiraz çiçekleri, kasımpatılar ve geleneksel Kore boyama yöntemiyle renklendirilmiş bambular bulunurken, Seogak olarak adlandırılan Kore alfabesi Hangeul ile yazılmış şiirlerin ve geleneksel resimlerin ahşap bir tahtaya kazındığı çalışmalar da sergide yer alıyor.

Kore geleneksel sanatı sanatseverlerle buluştu

Kore geleneksel resimlerinin ve Kore Alfabesi Hangeul'la çizimler yapan öğrenciler, bu sergi aracılığı ile sanatseverlerin Kore geleneksel sanatının güzelliğini ve değerini bir kez daha hissedebileceği için çok mutlu olduklarını ifade etti.

Kaligrafi öğrencisi Semra Aytekin, 2014'ten bu yana kaligrafi sanatıyla ilgilendiğini kaydederek Türkiye'de ve yurt dışında birçok yerde sergilere katıldığını söyledi.

Eserleri görmek isteyenler, 3-24 Mart arasında önceden rezervasyon ile sosyal mesafe korunarak sergiyi ziyaret edebilecek.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar