BIST9.079,97%3,10
USD32.3654%0.07
EURO35,0984%0.23
ALTIN2.322,20%0.08
Gündem

Burun Tıkanıklığı ve Estetik Ameliyat aynı anda yapılabilir mi? Op.Dr Ali Kuşçu yanıtladı

Burun tıkanıklığının meydana getirdiği nefes alma, konuşma ve koku alma sorunlarının çözülmesi için burun tıkanıklığı ameliyatı olmak sağlık açısından önemlidir. Peki estetik ameliyat olmak isteyen hastalar aynı anda bu iki işlemi yaptırabilirler mi? Kulak Burun Boğaz Uzmanı Operatör Doktor Ali Kuşçu “Burun estetiğinde, doğru işlem yapıldığında sadece estetik görünüm açısından değil, sağlık açısından da olumlu sonuçlar elde etmek mümkün” dedi.

Abone OlGoogle News
25 Kasım 2021 11:09

Operatör Dr. Ali Kuşçu gazeteci Sahil İmanov’la yaptığı röportajda, Burun Estetiği ve burun tıkanıklığı ameliyatı olmak isteyen hastalar bu iki operasyonu aynı anda yaptırabilirler mi? sorusunu böyle yanıtladı.

Burnumuz dışardan ne kadar sade ve basit görünse de aslında çok fonksiyonları aynı anda gerçekleştiren ve iç yapısı sayesinde aldığımız havayı özenle burun ve sinüslere doğru yönlendiren komplike bir organdır. Şayet bir travma ya da herhangi bir hastalığa bağlı burna giren bu hava akımı değişirse sadece nefes alımımız değil ses tonumuz gibi birçok fonksiyon etkilenebilir. O yüzden burna bir cerrahi müdahele yapıldığında burun fonksiyonlarının korunmasına ya da düzeltilmesine özen göstermek gerekir. Kulak Burun Boğaz uzmanları burun bölgesinde anatomiye çok hakim oldukları için ve bölgenin birçok hastalıklarını tedavi etmekte çok deneyimli oldukları için başka bir branştan destek almadan Estetik ameliyatın yanında gereken diğer tüm müdahaleleri rahatça yapabilirler.

BURUN ESTETİĞİ SIRASINDA BURUN TIKANIKLIĞININ AÇILMASI  KOKU ALMA DUYUSUNU İYİLEŞTİRİR

Bu ameliyatın koku alma duyusuna bile etkisi olabileceğine deyinen Dr.Ali Kuşçu, “Burun ameliyatı ile birlikte hava akımı sağlanır. Burnun işlevlerini en ideal şekilde yerine getirmesi koku duyunuzunda da düzelme sağlayabilir. Operasyonun koku almada önemli bir etkisi olur. Ayrıca burun estetiği ile birlikte yapılan burun tıkanıklığı ameliyatı üst solunum yolu enfeksiyonlarını da azaltır. Zira, burnumuz doğal ve benzeri olmayan bir hava filtresidir. Burun tıkanıklığı ve rahat nefes alınmaması durumunda hasta ağızdan nefes alır. Ağızdan nefes almak, sağlıklı değil. Ağzımız nefes almak için yaratılmamış. Ağzımız esas olarak yeme, içme ve konuşma için yaratılmış. Tabiki alternatif bir nefes yolu olarak kullanılabilir fakat burundan nefes almak her zaman daha sağlıklıdır. Burun ameliyatı sonrası burnun iç kısmı düzelir ve solumun yolu enfeksiyonlarının oranı azalır” diye konuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar