BIST9.073,32%-0,07
USD32.3772%0.10
EURO34,9815%-0.10
ALTIN2.325,84%0.23
Gündem

Korona önlemlerine uymayan şehirlere kötü haber! Kısıtlama gelebilir

Türkiye, koronavirüs ile mücadelesine durmadan devam ediyor... Salgının kış aylarında kontrol edilebilmesi için Aralık ayında yeri önlemler devreye sokulacak. İşte Sağlık bakanlığı koridorlarında konuşulan yeni korona kısıtlamaları...

Abone OlGoogle News
24 Kasım 2021 07:34

Avrupa’da artan vakaların genellikle 4-5 hafta sonra Türkiye’ye yansıdığından yola çıkan uzmanlar ve hükümet yetkilileri, pandeminin kış aylarında kontrol edilebilmesi için aralık ayı önlemlerini tartışmaya başladı.

Sokağa çıkma yasakları, kafe ve restoran yasaklar gündemde mi?

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere hükümette yapılan değerlendirmelerde, aralık ayından itibaren yeni önlemlerin alınmasını gündeme getirenler olduğu biliniyor.

Bunda en büyük nedenin ise Avrupa ülkelerinde tırmanışta olan vakaların, bir süre sonra Türkiye’yi de etkileyecek olması.

Genellikle bu etkilenmenin 4-5 haftalık bir periyottan sonra olduğu ifade ediliyor. Avrupa'da sokağa çıkma yasakları başta olmak üzere yeni önlemler peş peşe alınmaya başladı. 

Duyarsız kentlerde yeni kısıtlamalar

Edinilen bilgiye göre, aşı ve PCR zorunluluklarına ilişkin öneriler tekrarlanıyor. Ayrıca, aşı konusunda duyarsız olan illere yönelik kısıtlamalar getirilmesini önerenler bulunuyor.

Avusturya başta olmak üzere Avrupa'da 20 gün sokağa çıkma yasağı, maske takma zorunluluğu, iş yerlerinin kapatılması ve evden çalışma gibi bazı tedbirler tekrar uygulamaya girdi.

Türkiye'de de şehir bazında vaka sayısı artan yerlerde sokağa çıkma yasağı, kafe ve restoran yasağı başta olmak üzere bir dizi önlemlerin alınabileceği belirtiliyor. 

Aralık ayı önlemleri kapsamında toplumdaki kanıksamayı ortadan kaldıracak, ilgisizliği önleyecek yeni kampanya dilinin oluşturulması da öneriler arasında...

Uzmanlar, “Her gün 200 kişinin ölümünü kanıksamak anlaşılır değil. Sosyolog ve psikologlarla çalışarak, ilgisizliğin önüne geçilmesi gerek. Oturup, çek-list yapmanın zamanı” diyor.

Korona aşısında hatırlatma dozu

Verilere göre, Türkiye’de her gün 2 doz Sinovac olan 200 bin kişi bağışıklığını kaybediyor. Bu nedenle hatırlatma dozlarının çok önemli olduğu, özellikle mRNA aşısının hatırlatma dozlarıyla yüzde 95 koruduğu belirtiliyor. Nüfusun yeterince aşılı olmaması, korunmanın azalması nedeniyle vakaların beklendiği gibi gerilemediği yorumları yapılıyor.

Korona ilaçları ücretsiz olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ilaçları konusunda, “2 ilaç üzerinde yoğunlaşıldı. ‘Molnupiravir’le ilgili izin alındı. Bir de Pfizer ilacı var. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Zorunlu lisans vererek Türkiye’de üretimini birden fazla merkezde yaparak vatandaşı en ucuz maliyetle ücretsiz bu ilaçla buluşturmayı hedefliyoruz, bu çok sürmeyecek” dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar