BIST9.645,02%-0,50
USD32.5505%-0.01
EURO34,8701%0.02
ALTIN2.430,10%0.00
Gündem

Kendine taraf edinmeye çalışan Nagehan Alçı günah çıkardı! “Hükümet ve Başbakanlık merkezi Beştepe olur”

Son dönemde çok tartışılan açıklamalarda bulunan Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, kaleme aldığı son yazısında söz konusu durumu değerlendirerek kendisini savundu. 2023 seçimlerine ilişkin kendi ütopyasını zemine oturtmaya devam eden Alçı, bu sefer de Beştepe'yi Başbakanlık ve Bakanlara verdi.

Abone OlGoogle News
11 Ekim 2021 16:26

Önce 'Cumhurbaşkanı yetkisiz olsun' dedi. Sonra 'Cumhurbaşkanı Çankaya Köşkü'ne geçsin ve bütçesi olmasın' dedi... Ardından 'kan akacak' diye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun peşine takıldı... Şimdi de Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı külliyesini 'Başbakanlık'a çevirdi. Nagehan Alçı kendini nasıl savundu?..

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, 'Muhalefetle ittifak mı ediyorum yoksa muhalefeti iktidar adına tehdit mi ediyorum?' başlığıyla yayımlanan yazısında son zamanlarda yaptığı yorumlara gelen tepkileri değerlendirdi.

"Maalesef son dönemde Habertürk’te yazdıklarım ve sevgili Buket Aydın’ın programında söylediklerimle ilgili hem muhalefet hem de iktidar medyasında aklıma, hayalime gelmeyecek iddialar ve yakıştırmalar ortaya atılıyor" diyen Alçı, şöyle devam etti: "Muhalefet kanadında benim onları rejim adına tehdit ettiğim, iktidar kanadında ise muhalefetle ittifak ettiğim gibi laflar dolanıyor. Hepsi hurafe bunların."

“Türkiye 'Başkanlık meydan muharebesi' yapmasın”

Türkiye'nin 25 Haziran ve 9 Temmuz 2023'te 'başkanlık meydan muharebeleri' yapmaması gerektiğini belirten Alçı, "Böyle iki turlu varlık-yokluk mücadelesinin ülkeyi ve toplumu nereye sürükleyeceği meçhul. Elbette abartılı bir benzetme yaparak meydan muharebesi diyorum çünkü meramımı kuvvetli bir şekilde anlatmak istiyorum" diye yazdı. Alçı, şunları kaydetti:

“Bu ülkenin huzur ve barışı için uzlaşmalılar”

"25 Haziran 2023’te doğrudan parlamento yani TBMM’deki 600 sandalyeyi belirleme seçimlerine gidilmeli. Tayyip Bey, Devlet Bey, Kemal Bey ve Meral Hanım bu noktada bu ülkenin huzur ve barışı için uzlaşmalı."

“Cumhurbaşkanı Çankaya'ya gönderilsin”

"25 Haziran’da adil seçimlerle belirlenen TBMM, 9 Temmuz 2023’te toplanır ve tam yetkisiz, tam güçsüz, tamamen sembolik Norveç Kralı tarzı Cumhurbaşkanı’nı seçerek 7 seneliğine Çankaya’ya gönderir."

“Hükümet ve Başbakanlık merkezi Beştepe olur”

Ardından TBMM’de 301’i bulan siyasi parti ya da partiler hükümeti kurar. Hükümet ve Başbakanlık merkezi Beştepe olur. Alternatifi kurulacak çoğunluk sağlanana kadar gensoru ile Bakan ve Başbakan düşürme bu yeni parlamentarizm modelinde olmaz. Hem temsilde adalet hem yönetimde istikrar böylece sağlanır."

“Önümüzdeki 1.5 senenin tartışmasız en önemli meselesi bu bence”

"Bu değişim olursa Türkiye yoluna normal şekilde devam edecektir. Hem Millet İttifakı hem Cumhur İttifakı rahat bir nefes alacaktır. Zaten önümüzdeki dönemde öncelikli amaç güçlerin dengelenmesi ve kuvvetler ayrılığını sağlamak olmalı. Önümüzdeki 1.5 sene içinde Türkiye’nin tartışmasız en önemli meselesi bu bence."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar