BIST8.980,27%1,97
USD32.3316%0.12
EURO35,0600%-0.03
ALTIN2.285,10%0.33
Gündem

OPTİMAR'ın son seçim anketi açıklandı! İşte Cumhur İttifakı'nın oy oranı

OPTİMAR Araştırma Merkezi Başkanı Daşdemir, partilerin ve ittifakların oy oranını açıkladı.

Abone OlGoogle News
09 Ekim 2021 11:14

OPTİMAR Araştırma Merkezi Başkanı Hilmi Daşdemir, 24 TV ekranlarında seçim anketi sonuçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Anket sonuçlarına ilişkin verileri paylaşan Daşdemir, Cumhur İttifakı'nın oy oranının yüzde 50,7, Millet İttifakı'nın oranının 34,5 olduğunu söyledi. Daşdemir, "Bu anket öncelikli olarak muhalefetin çok iddia edildiği üzere "Seçim çantada keklik" gibi bir durumun olmadığını gösteriyor" dedi.

Bazı anket şirketlerinin servis ettiği "AK Parti'nin aşağı yönlü iniş trendi var" iddiasına katılmadığını belirten Daşdemir, "AK Parti'nin %38-%41 arasında bir oyu var. MHP'nin %10-%11 arasında bir oyu var. BBP'nin de %1 oy oranına yaklaştığını görüyoruz. Karşı blokun Cumhur İttifakı'nın önüne geçemediğini görüyoruz" dedi.

Barajın düşmesine dikkat çeken Daşdemir, "Barajın yüzde 7'ye düşmesinden sonra ben HDP'nin %7,5 ve %8 üzerinde bir oy alma ihtimalinin sıfıra yakın olduğunu düşünüyorum. Verilere dayalı olarak bunu söylüyorum" ifadesini kullandı.

Bazı anket şirketlerinin İYİ Parti lehine PR çalışması yaptığını ifade eden Daşdemir, "Barajın düşmüş olması İYİ Parti'nin oyunu belli oranda düşüreceğini söyleyebiliriz. Bazı servis edilen araştırmalarda İYİ Parti'nin oyunun %15'lerde-%20'lerde gösterenler var. Bunların açık ve aleni bir şekilde bir PR çalışması olduğu ortada" dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar