BIST9.079,97%3,10
USD32.4322%0.27
EURO35,0030%-0.04
ALTIN2.325,37%0.21
Gündem

Şenol Güneş’in yerine gelebilecek muhtemel isimler

Milli Takım'da Şenol Güneş ile yollar resmen ayrıldı. Güneş'in bırakmasının ardından 2 Türk teknik adam öne çıkıyor. Eğer TFF tercihini yabancıdan yana kullanırsa Joachim Löw ilk sırada.

Abone OlGoogle News
10 Eylül 2021 15:34

Milli Takım’ın 6-1'lik Hollanda yenilgisi sonrası Şenol Güneş dönemi bugün resmen sona erdi. Federasyondan yapılan açıklamada, Güneş ile yolların karşılıklı olarak ayrıldığı duyuruldu. Türkiye Futbol Federasyonu yeni hoca için önünde birkaç seçenek var. İşte Şenol Güneş sonrası muhtemel hocalar...

İlk zirveden karar çıkmadı

A Milli Takım’ın 6-1’lik Hollanda yenilgisinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile teknik direktör Şenol Güneş arasında beklenen görüşme dün gerçekleşmiş ve görüşme bir sonuca varılamadan sona ermişti.

Bugünkü zirveden karar çıktı: Şenol güneş gitti

TFF Başkanı Nihat Özdemir ile Şenol Güneş bugün bir kez daha bir araya geldi. Toplantının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ile yolların ayrıldığını duyurdu.

Federasyondan yapılan açıklamada, "A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ile yapılan görüşmeler sonrasında karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verilmiştir. Ülkemize önemli başarılar yaşatan değerli hocamız Sayın Şenol Güneş’e görev sürecindeki çalışmaları ve Türk futboluna yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar dileriz" denildi.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2022 Dünya Kupası elemelerinde alınan kötü sonuçlar nedeniyle eleştirilerin hedefi haline gelen 69 yaşındaki deneyimli teknik adam, ay-yıldızlı ekiple bugüne kadar 82 maça çıktı.

Şenol Güneş yönetimindeki milli takım, 59'u resmi, 23'ü özel toplam 82 maç oynarken, bu müsabakalarda 38 galibiyet, 23 beraberlik ve 21 yenilgi yaşadı. Türkiye, Güneş yönetiminde 127 gol attı, kalesinde 90 gole engel olamadı.

1. SEÇENEK: Terim ya da Denizli ile devam

Dünya Kupası Elemeleri, 16 Kasım 2021’de oynayacağımız Karadağ maçıyla bitiyor. Mustafa Denizli, Aykut Kocaman, Fatih Terim vs gibi teknik direktörleri kalan 4 maç için görev çağırmak. Seçilen teknik direktör hem kulüp takımlarında görevlerine devam edecek hem de 4 maç için Milli Takım’da teknik direktörlük yapacak.

 

Aykut Kocaman bir adım önde: Yerli ve genç bir teknik direktör ile yeni bir anlaşma yapmak. Bunun için de Aykut Kocaman ismi ön plana çıkıyor. Kocaman’ın büyük takım tecrübesi ve genç kuşak antrenörü olması onu bir adım öne çıkarıyor.

 

Okan Buruk formülü: Konuşulan bir diğer isim de Okan Buruk. Şu an hiçbir takım çalıştırmayan ve Başakşehir ile şampiyonluk yaşayan Okan Buruk da adaylar arasında yer alıyor.

 

3. SEÇENEK: Yabancı olursa Joachim Löw

Yabancı bir teknik direktör ile yola devam etmek. Alman Milli Takımı’nın başında Dünya Kupası şampiyonluğu yaşayan, bir dönem Fenerbahçe’nin de teknik direktörlüğünü yapan Joachim Löw ilk sırada yer alıyor. 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar