BIST9.079,97%3,10
USD32.4322%0.27
EURO34,9773%-0.11
ALTIN2.325,14%0.20
Gündem

Bir bir ortaya çıkmaya başladı! Manavgat yangınını 12 yaşındaki çocuk çıkarmış

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz’da başlayan ve halen kontrol altına alınamayan orman yangınını 12 yaşındaki M.A.T. adlı çocuğun çıkardığı tespit edildi.

Abone OlGoogle News
04 Ağustos 2021 23:28

Gözaltına alınan çocuk, ifadesinde ormanı yaktığını kabul ederek, "Annem ve babam ayrılacaklarını söylediği için psikolojim bozulmuştu, kafamda ormanı yakma planım vardı” dedi.

Adli kontrol kararıyla serbest bırakılan M.A.T.'nin yurda yerleştirilmesine hükmedildi.

Orman yangınlarıyla ilgili Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada bugün 16 yaşındaki C.Y. tutuklanmıştı.

Manavgat'taki yangını çıkaranın ise 12 yaşındaki M.A.T. olduğu savcılık tarafından tespit edildi. Gözaltına alınan ve 2 Ağustos'ta Manavgat Adliyesi'ne çıkarılan çocuk, ifadesinde ormanı kendisinin yaktığını kaydetti.

Manavgat'ta ailesiyle birlikte oturan M.A.T. savcılıkta olayı şöyle anlattı:

"28 Temmuz tarihinde ablam ve kardeşim ile birlikte dayımlara kahvaltıya gittik. Saat 10.00 gibi eve geldik. Sonra saat 13.00-14.00 sıralarında dışarıya çıktım. Kafamda daha önceden annem ve babamın durumu nedeniyle ormanı yakma planım vardı. Mutfakta bulunan çekmeceden aldığım mavi renkli bir çakmak ile ormana gittim. Biz bu ormanda daha önceden hayvancılık yapmıştık. Bu sebeple ormanı biliyordum. Ormana gittiğimde yerde bulunan kurumuş çalılara etraftan biraz daha çalı ve kurumuş ot toplayarak çember haline getirdim ve elimdeki çakmakla orayı ateşe verdim. Beş dakika kadar orada kaldım. Yangın büyüdü. Ben ormanın yakınlarındaki oduncunun bulunduğu yöne doğru gittim ama oduncuyu görmedim. Yangının istif halinde bulunan odunlara doğru ilerlediğini görünce yangının daha fazla büyümesini engellemeye çalıştım. Ancak başaramayınca koşarak hızlıca eve gittim. Ormanı hiç kimseden talimat almadan kendi istediğim ile yaktım. Bu konuda birileri bana tehditte bulunmadı veya yönlendirmesi olmadı. Ormanı yakmam konusunda kimse beni tehdit etmedi, aileme ya da bana zarar vereceklerini söylemediler. Çok pişmanım.”

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar