BIST9.693,46%1,77
USD32.5871%0.18
EURO34,7939%0.31
ALTIN2.506,76%0.90
Gündem

7 kişinin öldürüldüğü cinayetlerin sebebi ne? Konya’daki saldırıya ilişkin Bakan Gül’den flaş açıklama

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bazı çevreler tarafından “etnik temele” dayandırılmaya çalışılan Konya’da 7 Kürt vatandaşımızın hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone OlGoogle News
31 Temmuz 2021 19:33

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Konya'da 7 kişinin öldürüldüğü cinayete ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Saldırı etnik temele dayanmıyor”

Saldırıya ilişkin ilk bulgulara göre saldırının etnik temele dayanmadığına ilişkin tespitlerin olduğunu söyleyen Gül, Türkiye'de kimsenin birliği bozamayacağını ifade etti.

“Tüm kurumlar çalışıyor”

Olayın sonuna kadar takipçileri olacaklarını söyleyen Gül, bu konuda tüm kurumların çalıştığını belirtti. Gül aileye ve Konya'ya başsağlığı diledi.

Cinayetlerin sebebi ne?

Saldırıda hayatını kaybeden Yaşar Dedeoğlu'nun kuzeni İzzet İnik, birtakım çevreler tarafından provakasyona çevrilmek istenen cinayetlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeniakit.com.tr’de yer alan habere göre, Kürt vatandaşlarımıza yönelik kışkırtma çabalarına ilişkin konuşan İnik, "Biz olayın iç yüzünü çok iyi biliyoruz." dedi.

“Husumet 11 sene öncesine dayanıyor”

İzzet İnik, 11 yıl önce başlayan husumetin detaylarını paylaştı. "Yaşar abi 14-15 sene önce soyadını değiştirdi. Kendisi 1999 yılından beri bu mahalledeydi. 11-12 sene önce de şimdiki evini yaparak buraya yerleşti." diyen İnik, "Evdeki bu kamerayı bayramdan sonra taktırdık. Çünkü bunların yine geleceğini biliyorduk. Biz çok mücadele ettik. Yaşar Abi’ye ‘Bu mahalleden gidelim’ dedik. O istemedi. ‘Burada kimse bana karışmaz, 70 yaşında adamım, kimsenin etlisine sütlüsüne karışmıyorum’ dedi. Olayın başlangıcı, 11 sene öncesine dayanıyor." ifadelerini kullandı.

“Olayları torpil atma ve motor çalma fişekliyor”

Ramazan ayında da benzer bir saldırının yaşandığını belirten İnik, "Bir çocuğun karşı evden torpil atması ve motoru çalmasıyla olaylar fişekleniyor. Yaşar Abi, bu duruma biraz kızıyor ve eve geçiyorlar. Sonra 45-50 kişi gelip aileyi çoluk çocuk dövüyor. Hepsi hastanedeydi, 20 gün yoğun bakımda olanlar vardı. Avukat Abdurrahman Karabulut ile birlikte herkes 'bu insanları salmayın' diye çok mücadele etti. 7 kişiyi aldılar, onları da 3-4 gün arayla saldılar." dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar