BIST9.679,80%-1,37
USD32.4432%0.04
EURO34,4593%-0.02
ALTIN2.481,45%-0.07
Gündem

Marmaris'teki yangına 2 çocuğun neden olduğu ileri sürüldü

Türkiye’nin dört bir yanındaki yangınlarla mücadele sürerken, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına 2 çocuğun neden olduğu iddia edildi.

Abone OlGoogle News
29 Temmuz 2021 19:26

Türkiye’de 7 ilde yangın faciası yaşanıyor. Antalya, Adana, Mersin, Aydın, Muğla, Osmaniye ve Kayseri'de çıkan orman yangınlarıyla mücadele da tüm kararlılığıyla sürüyor.

Türkiye’nin ciğerlerini yakan yangınlarda terör örgütü PKK’nın parmağı olup olmadığı tartışılırken, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangınla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

“Yangına iki çocuk neden oldu”

Kuru otlar ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan, yerleşim yeri ve otellere 100 metre mesafeye kadar ilerleyen yangına biri 8 diğeri 10 yaşındaki 2 çocuğun neden olduğu ileri sürüldü. 3 görgü tanığının ifadeleri üzerinden oyun oynarken, yangını çıkardıkları iddia edilen 2 çocuğun İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerine başvurulması için pedagog beklendiği öğrenildi.

“Sabotaj ihtimali çok kuvvetli”

Dehşet veren yangına ilişkin ise Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay açıklamalarda bulundu. Sabotaj ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Oktay şu ifadeleri kullandı:

Şu anda yerleşim yerlerinde tehlike gözükmüyor. Bozburun yarımadasına doğru giden yangın devam ediyor. Yerleşim yerlerinde soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangın ormanlık alanda devam ediyor. Can kaybımız yok, hafif yaralılar var. Apartmanların çatı altındaki dairelerde yangın oldu ama kontrol altına alındı. Sabotaj ihtimali oldukça kuvvetli.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar