BIST9.079,97%3,10
USD32.3377%0.14
EURO35,0679%-0.01
ALTIN2.307,64%1.32
Gündem

Meteorolojiden 'sarı' ve 'turuncu' uyarı

Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. Önceki gün rekor sıcaklığa ulaşan Cizre'de termometreler 49.1 dereyi göstermişti. Öte yandan Rize ve Artvin yaşanan sel felaketi sonrası Meteoroloji'den bu bölgeler için uyarılar peş peşe geliyor. Peki hava sıcaklıkları önümüzdeki günlerde artmaya devam edecek mi? Hangi bölgelerde yağış bekleniyor? Meteoroloji'den yeni açıklamalar geldi. İşte detaylar...

Abone OlGoogle News
22 Temmuz 2021 09:58

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan son dakika bilgilere göre; hava durumuna ilişkin detaylar belli oldu. Kuvvetli yağışların beklendiği iller için turuncu ve sarı kodlu uyarılar peş peşe geldi. Öte yandan sıcaklıkların cuma günü mevsim normallerine düşmesi öngörülüyor.

Geçtiğimiz günlerde sel felakatine uğrayan Rize, Artvin ve Trabzon için sarı ve turuncu uyarı geldi. Buna göre Rize ve Artvin'de kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Trabzon için Meteoroloji Genel Müdürlüğü 'Sarı' kodlu uyarı yayımlandı. Buna göre Trabzonda kuvvetli yağış bekleniyor.

SARI UYARI NE DEMEK?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

TURUNCU UYARI DEMEK?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının yarın (Perşembe) kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Cuma gününden itibaren mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.

Perşembe günü Marmara ve karadeniz kıyılarında gökgültülü yağışların olması öngörülüyor. Yurdun doğusunda ve Akdeniz'de sıcaklıklar yükselişe geçecek. Yağış beklenmiyor.

Cuma günü Kocaeli hariç Marmara'da yağış beklenmiyor. Karadeniz kıyıları içinse yağışlar devam edecek. Öten yandan yurdun doğusunda Kars, Ağrı ve Iğdır da bu yağışlardan nasibini alacak.

Doğu Anadolu'da sıcaklıklar artacak

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde olması bekleniyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, hava bölge genelinde parçalı ve az bulutlu olacak.

Dün 49.1 dereceyle Türkiye’nin en sıcak günü yaşanan Şırnak’ın Cizre ilçesinde bugün cadde ve sokaklar boş kaldı. Sıcaklığın 45 derece ölçüldüğü ilçede vatandaşlar, kapalı mekanları ve parkları tercih etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Cizre'de hava sıcaklığı dün 49,1 derece olarak ölçüldü. Bu sıcaklık, Türkiye'de bugüne kadar ölçülen en yüksek değer olarak kayıtlara geçti. En yüksek sıcaklık 27 Ağustos 1961 yılında yine Cizre'de ölçülmüştü.

Bugün hava sıcaklığının 45 derece olduğu ilçede cadde ve sokaklar boş kaldı. Vatandaşlar, sıcak havadan korunmak için kapalı mekanları ve ilçeden geçen Dicle Nehri kenarındaki parkları tercih etti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar