BIST9.079,97%3,10
USD32.3656%0.07
EURO34,9561%-0.18
ALTIN2.325,38%0.21
Gündem

Microsof'ta Türkiye'yekarşı operasyona katıldı:Yüzlerce gazeteci ve siyasetçi...

Microsoft, Türkiye'nin de dahil olduğu ülkelerde siyasetçiler, gazeteciler, aktivistler ve akademisyenlerin casus yazılım ile izlendiğinin tespit edildiği açıkladı. Skandal açıklamayı Türkiye'ye duyuran ise CHP'nin Sözcü Gazetesi oldu.

Abone OlGoogle News
17 Temmuz 2021 12:02

ABD merkezli Microsoft yeni bir Türkiye operasyonuna imza atarak, İsrail merkezli bir hacker şirketinin kullandığı casus yazılımı engellediklerini duyurdu.  Bu yazılımın dünyanın birçok ülkesinden yüzlerce siyasetçiyi, insan hakları aktivistini, gazeteciyi, akademisyeni izlediklerini açıklayan şirket, Toronto Üniversitesi bünyesindeki kuruluş Citizen Lab ile birlikte çalıştıklarının da altını çizdi.

CHP'nin borozanı Sözcü’nün aktardığı habere göre, şirket, hacker grubunun Candiru adı da dahil olmak üzere farklı isimlerle tanındığını aktardı.

Bir yazılım güncellemesiyle casus yazılımın engellendiğini aktaran Microsoft, “Filistin, İsrail, İran, Lübnan, Yemen, İspanya, Birleşik Krallık, Türkiye, Ermenistan ve Singapur’da bazı hedeflere saldırdılar” ifadesine yer verdi. Şirket özel olarak kimlerin hedefe alındığını ise henüz açıklamadı.

İNTERNET SİTELERİNİ KULLANDILAR İDDİASI

Candiru’nun casus yazılımının Uluslararası Af Örgütü ve Black Lives Matter (Siyah Yaşamlar Önemlidir) gibi kuruluşların internet sitelerini kullandığı ve bunların arkasına gizlendiği belirtildi.

Microsoft ve Citizen Lab’in yaptığı araştırma, siber saldırı sistemlerinin hükümetlere ve güvenlik güçlerine satıldığı ve bunun hiç şeffaf olmadığını ortaya çıkardı.

Microsoft’un resmi blogunda yayınlanan makalede, “Bazı baskıcı hükümetler bunları masum siviller üzerinde kullanıyor. Özel sektördeki şirketlerin siber silah geliştirip bunu satması insanlar, işletmeler ve her boyuttaki hükümetler için çok tehlikeli” ifadesi kullanıldı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar