BIST9.716,77%-0,05
USD32.4872%-0.25
EURO34,9572%0.30
ALTIN2.434,21%0.45
Gündem

Kılıçdaroğlu HDPKK'ya kalkan oldu

13 yıl önce AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin davayla ilgili "Savcı gerekeni yaptı" diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu eli kanlı terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye kalkan oldu. Kılıçdaroğlu, "Siyasi partileri kapatmak, onları farklı şekillerde topluma tanıtmak ya da terör örgütleriyle onları bağlantılaştırmak asla doğru değil. Varsa böyle bir şey devletin savcısı, hakimi devreye girer; ama bu iş, bir siyasi talimatla yapılırsa o doğru değil" diye konuştu.

Abone OlGoogle News
22 Haziran 2021 17:19

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi partilerin kapatılmasını doğru bulmadıklarını vurgulayarak, "Siyasi partileri kapatmak, onları farklı şekillerde topluma tanıtmak ya da terör örgütleriyle onları bağlantılaştırmak asla doğru değil. Varsa böyle bir şey devletin savcısı, hakimi devreye girer; ama bu iş bir siyasi talimatla yapılırsa o doğru değil. Haksızlık kime yapılırsa yapılsın, kimin için olursa olsun; haksızlığa karşı çıkmak, insan olarak bizim görevimizdir. Demokrasilerde en büyük hakem halktır, millettir" dedi.

Milletin partisine karşı Kandil'in partisine kalkan oldu

Aynı Kılıçdaroğlu yıllar önce AK Parti'ye yönelik açıklan kapatma davası için, "Davayı açtı diye Cumhuriyet savcısını neredeyse vatan haini ilan ettik. Oysa kişi kendi işini yaptı" demişti. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri samimiyetsiz ve iki yüzlü tutumunu gözler önüne serdi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar