BIST9.093,73%0,15
USD32.3723%0.09
EURO35,0039%-0.04
ALTIN2.325,96%0.24
Gündem

Eşini boğarak öldürmüştü: Müezzinin oğlundan şoke sözler!

İzmit'te, boşanma aşamasındaki vaiz eşi Özlem Güneş'i boğarak, öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan müezzin Zülküf Güneş hakkında savcılık, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istedi. Duruşmada dinlenen çiftin 11 yaşındaki oğlu, "Babam, annemi sürekli döver ve küfrederdi. Olaydan önceki tarihte babam, benden annemin beni dövdüğüne dair yalan ihbarda bulunmamı istedi" dedi.

Abone OlGoogle News
11 Haziran 2021 09:43

​İzmit'te, geçen yıl 5 Eylül'de, imam Zülküf Güneş ile vaiz eşi Özlem Güneş arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüyüp, kavgaya dönüşünce Zülküf Güneş, eşini boğarak öldürdü. Zülküf Güneş, daha sonra polisi arayarak, durumu bildirdi. Sol bileğinde ve boğazında bıçak yaraları olan Zülküf Güneş, hastanedeki tedavisinin ardından tutuklanıp, cezaevine gönderildi. Eşinin kendisine saldırdığını iddia eden Zülküf Güneş'in vücudundaki yaraları inceleyen Adli Tıp Kurumu doktorları, cezadan kaçmak amacıyla kendisi tarafından yapıldığını belirledi.

'Asansörde saklanmış, özlem gelince darbetmiş'

Kocaeli 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine devam edildi. Duruşmaya sanık Zülküf Güneş tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile katılırken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşmada tanık sıfatıyla dinlenen avukat E.K., "Güneş çifti bana anlaşmalı boşanma konusunda geldiler. Görüşmemiz sırasında aralarında tartışma çıktı ve Zülküf, Özlem'in boğazını sıkarak boğmaya çalıştı. Onu polisi aramakla tehdit ederek dışarı çıkarttık. Bir süre sonra Özlem de gitti ancak Zülküf asansörde saklanmış. Özlem gelince de onu darbetmiş” dedi. 

'Kavga çıkarmak için var gücüyle çalışıyordu'

Duruşmada söz verilen sanık Zülküf Güneş ise "Ben boşanmak için gittiğim gün Özlem'i boğmaya çalışmadım, bunu kabul etmiyorum. Bizim Özlem'le 11 yıllık mutlu bir evliliğimiz vardı ancak benden habersiz İzmit'e tayin istemesi aramızda ufak tartışmaların olmasına sebep olmuştur. 2019 yılında hac dönüşünde aramızda soğukluk oluştu. Kavga çıkarmak için var gücüyle çalışıyordu. Eşim ilçe vaiziydi. Aynı kurumdan birisiyle mesajlaştığını gördüm. Oğlum da bir erkekle saçı açık şekilde görüntülü konuştuğunu gördüğünü söyledi. Son 1 yıl aramız pek iyi değildi. Eşimin psikolojik sorunları vardı ve ilaçlar içiyordu" diye konuştu. 

'Babam, annemi sürekli döver ve küfrederdi' 

Tanık sıfatıyla olayın yaşandığı geceyi anlatan, Güneş çiftinin 11 yaşındaki oğlu da "Olay gecesi uyuduğum için olayın nasıl gerçekleştiğini bilmiyorum. Babam, annemi sürekli döver ve küfrederdi. Olaydan önceki tarihte babam, benden annemin beni dövdüğüne dair yalan ihbarda bulunmamı istedi. Eğer öyle bir şey yapmazsam kendisini göremeyeceğimi söyledi. Babam sürekli bizde kalmak istiyordu ancak annem istemiyordu. Babam bizimle ayrı kaldığı dönemde faturaları ödemeyerek annemi zor duruma sokuyordu. Olay günü annemle babamın arası çok iyiydi" dedi. 

'İndirim uygulanmasın' talebi

Tarafların ifadelerinin tamamlanmasının ardından dosyayı değerlendiren cumhuriyet savcısı, mütalaasını açıkladı. Mütalaada sanık Zülküf Güneş'in 'eşe karşı kasten öldürme' suçunu işlediğinin sabit olduğuna kanaat getirilerek, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ile cezalandırılması istendi. Savcılık makamı, 'haksız tahrik' indiriminin de uygulanmamasını talep etti.

Mahkeme heyeti, tarafların savunmalarını hazırlayabilmeleri için duruşmayı erteledi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar