BIST9.554,98%-1,29
USD32.4983%0.21
EURO34,5795%0.33
ALTIN2.480,27%-0.12
Gündem

Meteorolojiden yurt geneli için kritik uyarı!

Haziran ayı mevsim normallerinde seyrederken, Meteoroloji'den flaş bir uyarı geldi. Buna göre önümüzdeki günlerde gök gürültülü sağanak yağışlar yurdu etkisi altına alıyor. Yağışların ne zaman başlayıp ne zaman sona ereceği de hava durumu haritasına yansıdı. İşte il il hava durumu....

Abone OlGoogle News
11 Haziran 2021 07:24

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara ve çevresi için yerel olarak kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji'de yer alan bilgilere göre; bugün yurtta yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar etkisi gösterecek. Ankara ve çevre illerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. İstanbul'da ise parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Sıcaklıklar mevsim normallerinde devam ediyor.

Cumartesi günü yağışlar yurtta eskini artırıyor. Aydın, Manisa ve Denizli çevresinde de yağışlar etki gösterecek. İç Anadolu'da Cuma günü başlayan yağışlar devam edecek.

Pazar günü yağışlar Karadeniz kıyıları hariç tüm yurdu etkisi altına alacak. İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış ile birlikte sıcaklıkların 2 ile 3 derece arası düşmesi öngörülüyor.

Pazartesi günü devam edecek olan yağışlarda sel ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Salı günü İç Anadolu'nun büyük bölümü yağışın etkisinden çıkacak. Ankara, İstanbul, İzmir'de yağışlar devam edecek. İstanbul'a en yüksek sıcaklık 23, en düşük sıcaklık ise 15 derece olarak ön görülüyor. Ankara'da ise sıcaklıklar en yüksek 20 derece, en düşük ise 12

HAFTALIK HAVA DURUMU

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında yer yer altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji tarafından paylaşılan 11 - 17 Haziran 2021 hava durumu raporu şöyle:

İZMİR'DE BAZI DÜKKANLARI SU BASTI

İzmir şehir merkezinde, gök gürültülü kuvvetli yağış etkili oldu. Yağmur kent merkezinde bakım çalışmalarının sürdüğü bir noktada taşkına sebep olurken bazı dükkanların önünü su bastı.

Nevşehir'de sağanak yağmur, il genelinde etkisini artırdı. Yağmur nedeniyle yollar sular ile kaplandı.

Yağmurdan korunmaya çalışan vatandaşlar saçak altlarına sığınırken, sürücüler de suyla kaplı yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Belediye ekipleri su birikintilerinin tahliyesi için çalışma başlattı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar