BIST9.645,02%-0,50
USD32.5826%0.19
EURO34,8262%0.53
ALTIN2.416,48%-0.67
Gündem

BAE dış politikasında keskin dönüş: Türkiye ve İran mesajı!

Financial Times gazetesinde yer alan bir analizde BAE'nin dış politikada bir dizi değişikliğe gideceği belirtildi. BAE'li yetkililer Türkiye İsrail ve hatta İran ile de olumlu ilişkiler kurulmasını istediklerini söyledi.

Abone OlGoogle News
08 Haziran 2021 14:56

Körfez lobisindeki dış politika değişimi sürüyor. Bölgedeki pek çok ülke, İsrail'in yanı sıra diğer ülkeler ile anlaşma yapmaya, ilişkilerini normalleştirmek için adım atmaya başlarken, dünya genelindeki pek çok karışıklığın arkasındaki isimlerden biri olan Birleşik Arap Emirlikleri'nden de keskin bir dönüş geldi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin dış politikada bir dizi değişikliğe gideceği belirtildi.

SEBEP EKONOMİK KRİZ

Financial Times'a konuşan bir yetkili "İran'ın yanı sıra Türkiye ile de gerilimi düşürmek için görüşmeler sürüyor" ifadelerini kullandı. Yetkili ayrıca "İsrail'den İran'a kadar herkes ile dost olmak istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Körfez ülkesi BAE'nin koronavirüs pandemisinin kötü ekonomik sonuçları ve küresel ticaretteki etkileri sebebiyle agresif dış politika yerine "ekonomik" diplomasiye geçeceği belirtildi.

BAE'nin bu doğrultuda İran ve Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istediği ifade edildi.

EKONOMİYE ODAKLANILACAK

Emirlik kaynakları petrole bağımlı ülkeye yatırım çekme ihtimallerine odaklı . Üst düzey bir Emirlik yetkilisi Financial Times’a verdiği demeçte, “BAE için en iyisinin ne olduğunu düşünüyorduk ve artık ekonomiye çok daha fazla odaklanılacak.” diyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin dış politikada bir dizi değişikliğe gideceği belirtildi. Financial Times'a konuşan bir yetkili "İran'ın yanı sıra Türkiye ile de gerilimi düşürmek için görüşmeler sürüyor "ifadelerini kullandı. Yetkili ayrıca "İsrail'den İran'a kadar herkes ile dost olmak istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar