BIST9.679,80%-1,37
USD32.4493%0.06
EURO34,4613%-0.02
ALTIN2.489,47%0.25
Gündem

Ermenistan'dan Azerbaycan'a skandal teklif

Azerbaycan ile Ermenistan arasında gerilim devam ederken Erivan yönetiminden skandal bir teklif geldi.

Abone OlGoogle News
08 Haziran 2021 11:07

Ermenistan ordusunda görevli bir albay, 17 kamyon dolusu mayını bölgedeki 500-600 hektarlık alana yerleştirdiklerini itiraf etti. Ermeni komutan, Azerbaycan'ın elindeki esir askerlere karşılık mayın döşedikleri arazilerin haritasını vermeyi teklif etti.

Karabağ'da 44 gün süren savaş sonrası Ermenistan Azerbaycan'ın taleplerini kabul etmiş, çatışmalar sona ermişti. Ancak bölgedeki normalleşme adımlarına Ermenilerin yerleştirdiği mayınlar engel oluyor. Mayınlara ilişkin itiraf, Ermeni bir subaydan geldi. Ermenistan ordusunda görevli albay Koryun Kumaşyan, yerel bir kanala yaptığı açıklamada bölgeyi bizzat mayınladıklarını itiraf etti.

Haritayı verme teklif etti

TRTHaber'in haberine göre; Kumaşyan, döşedikleri mayınları pazarlık konusu yaptı. Azerbaycan'ın elindeki esir askerlere karşılık mayın döşedikleri arazilerin haritasını vermeyi önerdi. Ermeni albay açıklamasında 17 kamyon dolusu mayını bölgedeki 500-600 hektarlık alana yerleştirdiklerini de çekinmeden belirtti. Açıklamalara ilişkin video, özellikle sosyal medyada Ermeni subayın itirafı olarak tepki çekti.

7'si asker 27 kişi öldü

Üçlü mutabakatın sağlandığı 9 Kasım'dan bu yana Ermenilerce bölgeye yerleştirilen mayınların patlaması sonucu 7 asker ve 2'si gazeteci 20 sivil hayatını kaybetti. 86 asker ve 29 sivil ise yaralandı. Azerbaycan her platformda sivil yerleşim alanlarına yönelik mayınlama faaliyetinin bir savaş suçu olduğunu bildiriyor.

Azerbaycan'ın haklılığı ortaya çıktı

Ermeni tarafından bölgenin bilinçli olarak mayınlandığını belirtiyordu. Ermeni subayın mayın döşediklerine dair itirafı Azerbaycan'ın haklı olduğunu ortaya çıkardı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar