BIST8.984,13%2,01
USD32.3294%0.12
EURO35,0730%0.01
ALTIN2.298,57%0.92
Gündem

Tam kapanmada 5. gün! İşte İstanbul'da son durum

Tam kapanmada 5. güne girilirken İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, kentteki son durumu açıklayarak "Pozitif vaka sayılarında yüzde 33 oranında bir azalma var" açıklamasını yaptı.

Abone OlGoogle News
04 Mayıs 2021 17:17

Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan tam kapanmada 5. güne girildi. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, kentteki son durumu aktardı.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun açıklamasından satır başları:

Pozitif vaka sayılarında yüzde 33 oranında bir azalma var. Yoğun bakımlardaki hasta sayısı yüzde 6,5 oranında düştü. İstanbul'da vakaların yüzde 88'i İngiliz varyantı. Varyantlar ne olursa olsun öncelik önlem alınması. Varyantlarla ilgili Bakanlığımız ayrı bir çalışma yapıyor.

VATANDAŞLARA "AŞI OLUN" ÇAĞRISI

Vaka sayılarının ciddi biçimde düşmeye devam ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, aşılama oranlarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"65 yaş üzerinde yüzde 82-83 bandındayız, bu iyi bir oran. Ama 55-59 yaş grubunda şu anda yüzde 49 oranında hedef grubumuza aşı yaptık. Açtığımız kapasitelerin yaklaşık yüzde 50-60'ı ancak kullanılabiliyor. Aşı da var elimizde. Şu anda bir sorunumuz da yok. İnsanları aşı olmaları için hastanelerimize davet ediyoruz. İnsanların aşı konusunda da tereddüt etmemelerini istiyorum. Çünkü şu anda başka bir silahımız yok. Büyük ihtimalle biz bu hastalığı çok az hale getireceğiz hem kısıtlamaların artması hem insanların farkındalığıyla. Bunu devam ettirmemiz lazım."

Kaynak: TRT Haber

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar