BIST9.645,02%-0,50
USD32.5505%-0.01
EURO34,8747%0.03
ALTIN2.429,49%-0.03
Gündem

İçişleri Bakanlığının genelgesi sonrası merak konusu oldu! Marketlerde hangi ürünler satılacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre 7 Mayıs Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) bazı ürünlerin satılmayacak. Söz konusu genelge sonrası ise marketlerde hangi ürünleri satılacağı, hangi ürünlerin satılamayacağı merak konusu oldu. İşte 7 Mayıs Cuma gününden itibaren marketlerde satılacak ürünler…

Abone OlGoogle News
04 Mayıs 2021 15:23

İçişleri Bakanlığı tarafından marketler ile ilgili yeni genelge yayımlandı. Buna göre, marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek. Peki, marketlerde satışı yasaklanan ürünler hangileri?

7 Mayıs Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

Marketlerde sigara satışı yasaklandı mı?

Marketlerde sigara satışına yasak mı geliyor? sorusuna İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı yanıt verdi.

Çataklı, market önlemlerine yönelik son yayınlanan genelgede, sigara yasağına ilişkin bir kısıtlama olmadığını belirtti.

Çataklı, bu yöndeki tezviratların sosyal medya dedikodusundan ibaret olduğunu söyledi.

Denetimler nasıl yapılacak?

Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak. Başta zabıta görevlileri ve kolluk kuvvetleri olmak üzere denetim ekiplerince bu hususa ilişkin tebliğler ve kontroller eksiksiz yerine getirilecek. Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacak.

Marketler kaçta açılıyor ve kapanıyor?

Tam kapanma sürecinde bakkal, market, fırın, kasap, manav, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Zincir ve süper marketler pazar günleri tamamen kapalı kalacak.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar