BIST9.467,99%-0,59
USD32.6017%0.22
EURO34,7966%0.32
ALTIN2.497,67%0.53
Gündem

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Dürüst davranmadılar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Türkiye ziyaretinde yaptığı küstahlığı, katıldığı canlı yayında anlattı. Çavuşoğlu,"Üzülerek gördük ki Dendias ve Yunanistan tarafı dürüst davranmadılar. Biz bunları içeride görüştüğümüz için diplomatik bir dille söyledim. Dendias 2003'ten beri benim dostum. Burada samimi davranmadılar." ifadelerini kullandı.

Abone OlGoogle News
20 Nisan 2021 22:19

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Habertürk TV'de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Türkiye'yi ziyaretindeki küstah tavrıyla ilgili canlı yayında konuştu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Aslında görüşmeler son derece samimi ortamda gerçekleşti. Cumhurbaşkanımızın kabulündeki görüşmeler de samimi oldu. Samimi olmamız görüş ayrılıklarımızı dile getirmememiz ya da pozisyonumuzdan geri adım atmamız anlamına gelmiyor. Farklılıklarımızı, bunların sebeplerini herkes kendi açısından değerlendirdi ve geleceğe yönelik neler yapabileceğimizi konuştuk.

Bir konuda hemfikirdik. Yine hemfikiriz. Yıllardır çözülemeyen birçok sorun var. Bu sorunları bir görüşmede yada birkaç görüşmede çözemeyeceğimiz aşikar. Belki kolay adım atabileceğimiz konuların listesini yapıp yavaş yavaş ilerleyerek zor konuların da çözümüne odaklanmamız konusunda hemfikirdik. İçeride başbaşa 1+1'di. Sonra heyetler arası yaptığımız görüşmede bunları dile getirdik. Bunlar doğal çünkü gerginlikler oldu. Sonuçta yeni bir diyalog başladı. Bu ilk ve kolay bir toplantı değildi. Ama beklediğimizden daha pozitif bir atmosferde gelişti.

Daha sonra basın toplantısına geçerken Yunanistan tarafı bize basın toplantısında tartışma yaratacak herhangi bir ifadede bulunmayacaklarını ve bizden de aynı yaklaşımı beklediklerini ifade ettiler. Ben de onlara, "zaten benim konuşmam yapıcı, elbette bazı görüş ayrılığı içinde olduğumuz konuları gündeme getireceğiz ama bir tarafı suçlar nitelikte olmayacak." dedim. Göç konusunda bile biz rekabet alanı olarak değil işbirliği alanı olarak görüyoruz. "Provakasyonlardan kaçınmalıyız" deyip son derece yapıcı ifadelerde bulundum ev sahibi olarak.

DÜRÜST DAVRANMADILAR

"Üzülerek gördük ki Dendias ve Yunanistan tarafı dürüst davranmadılar. Biz bunları içeride görüştüğümüz için diplomatik bir dille söyledim. Dendias 2003'ten beri benim dostum. Burada samimi davranmadılar. Üzüldüğüm konu bu. Gelip hem böyle teklifte bulunuyorsunuz bir noktadan sonra da raydan çıkarıyorsunuz."

"Türkiye aleyhine kullandıkları söylemleri burada basın toplantısında kullandı. İlişkileri ileri götürmek kolay değil. 2019 Eylül ayında Cumhurbaşkanımız Miçotakis ile yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki tüm itilaflı konular gündeme geldi. İki Dışişleri Bakanı olarak bizleri görevlendirdiler. Cenevre toplantısı sonrası Dendias'la görüşmemiz oldu, o zaman bana bu konuları görüşmek için hazır olmadığını ifade etti. Ben de "Sizin durumunuz biraz daha zor. Fazla geciktirmeyelim, liderlerimize götürelim" dedim. Bu görüşme olsaydı sonra bir buçuk yıldaki sorunlar olmayabilirdi. Bu görüşme olsaydı sonra bir buçuk yıldaki sorunlar olmayabilirdi. Biz her şeye rağmen sorunları çözmek için adım atmaya hazırız. Bunu da herkes toplantıda gördü."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar