BIST9.096,52%0,18
USD32.3866%0.13
EURO35,0475%0.09
ALTIN2.326,42%0.26
Gündem

'Çok yüksek riskli' Konya'da korona unutuldu!

Sağlık Bakanlığı'nın 'çok yüksek riskli' il olarak açıkladığı, kırmızı kategoride yer alan Konya'da, dün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanırken, bugün ise sıcak havada cadde ve sokaklarda yoğunluk oldu.

Abone OlGoogle News
08 Mart 2021 15:50

Sağlık Bakanlığı tarafından vaka sayısına göre açıklanan haritada, 'çok yüksek riskli' il olarak kırmızı kategoride yer alan Konya'da, dün tam kapanma uygulanırken, bugün cadde ve sokakların kalabalıklaştığı görüldü. Hava da sıcak olunca park ve bahçelere akın eden bazı kişilerin, sosyal mesafe ve maske tedbirlerini ihlal ettiği gözlendi.

Kent kırmızı kategoride olduğu için yiyecek ve içecek yerlerinde paket servis veya 'gel- al' hizmeti verilmeye devam edilirken, restoran işletmecisi Ferhat Işık (36),, bir an önce iş yerinde müşterilerine hizmet sunmak istediklerini belirtti. Işık, ''Biz şu an lokantalar olarak kapalıyız. Müşteri potansiyelimiz düşük. 6 aydır bu şekilde devam ediyor. Keşke kırmızı iller arasında olmasaydı da açsaydık. Müşteriler ayaküstü yemek istemiyor. Biz pilavcıyız, müşterilere genel olarak paket götürüyoruz. Buraya gelen müşteriler ise 'Nerede yiyeceğiz?' diye soruyor. Şimdi açılırsa burası 20 kişilikse biz burada 10 kişi oturtalım. Tedbirlerimizi alalım, biz de açılmak istiyoruz" dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar