BIST9.770,70%0,50
USD32.5378%-0.09
EURO34,9979%0.41
ALTIN2.436,41%0.55
Gündem

Meteoroloji, İstanbul dahil 19 kenti “sarı kod” ile uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın için İstanbul’un da aralarında bulunduğu 19 kenti sarı kod ile uyardı.

Abone OlGoogle News
07 Mart 2021 21:43

Meteoroloji'den son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 19 il için sarı kodlu uyarı verdi. Öte yandan Meteoroloji, yarın için Marmara ve Karadeniz Bölgesi için zirai dona karşı dikkatli olunması gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yarın için 19 ile sarı uyarı verildi. Uyarı verilen iller şöyle; Ağrı, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzurum, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce.

Meteoroloji yaptığı uyarıda Ağrı, Erzurum ve Kars’ta kar yağışının beklendiğini; diğer illerde de zirai don beklendiğini belirtti.

Vatandaşlar uyarıldı

Yapılan uyarıda, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu gece ve yarın sabah saatlerinde, Marmara ve Batı Karadeniz'de zirai faaliyetlerin devam ettiği yerlerde hafif zirai don riski beklendiğinden başta üreticiler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi" denildi.

 

Uyarı seviyeleri

-Yeşil

Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir.

-Sarı

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

-Turuncu

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

-Kırmızı

Hava durumu çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmelidir.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar