BIST8.978,10%1,95
USD32.3316%0.12
EURO35,0649%-0.02
ALTIN2.285,03%0.33
Gündem

Erdoğan-Macron görüşmesi sonrası Fransa’dan açıklama: Artık hakaret yok

Dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında gerçekleşen görüşme sonrası Fransa’dan, “Artık hakaret yok ve söylemler daha güven verici.” açıklaması geldi.

Abone OlGoogle News
03 Mart 2021 15:43

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye'nin Fransa'ya ve Avrupa Birliği'ne (AB) karşı söylemlerinin daha güven verdiğini ve ancak somut adımlar atana kadar ilişkilerin kırılgan kalacağını açıkladı.

Görüşmenin ardından açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptığı videokonferans görüşmesinde iki ülke arasında iş birliği için "ciddi potansiyel" bulunduğunu ve güvenlik ve diğer konularda iki ülkenin dayanışma içinde hareket etmesini arzu ettiğini söyledi.

“Artık hakaret yok”

Le Drian dün akşam parlamento oturumunda yaptığı konuşmada, "Artık hakaret yok ve söylemler daha güven verici." dedi.

Le Drian, Türk sondaj gemilerinin Doğu Akdeniz'deki Kıbrıs sularındaki sondajını sonlandırmasının ve Ankara'nın uzun süredir deniz yetki hakları konusunda anlaşmazlık yaşadığı Yunanistan ile müzakereleri yeniden başlatma isteğinin olumlu işaretler olduğunu söyledi.

“Türkiye ile sağlıklı bir ilişki istiyoruz”

Le Drian Libya, Irak ve Dağlık Karabağ konusundaki anlaşmazlıklara atıfta bulunarak, "(İlişkiler) Kırılgan, çünkü anlaşmazlıklar listesi çok uzun, ancak Türkiye ile sağlıklı bir ilişki istiyoruz." dedi.

Le Drian, "Adım atılması gerekiyor ve bu adım atıldığında ona göre yaklaşım benimseyeceğiz. Şimdilik sadece söylemler var." dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar