BIST8.988,41%2,06
USD32.3297%0.12
EURO35,0840%0.04
ALTIN2.296,68%0.84
Gündem

İllerin risk durumuna göre 'Nikah ve düğünler nasıl yapılacak?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kontrollü normalleşme kararlarını açıklamasının ardından merakla beklenen 'Nikah ve düğünler nasıl yapılacak?' sorusu da yanıt buldu. Risk haritasına göre düğün ve nikah merasimlerinin nasıl olacağı sorusunun cevabı haberimizde...

Abone OlGoogle News
02 Mart 2021 00:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kademeli normalleşmeye gidildiğini açıklamasının ardından nikah ve düğünlerin nasıl yapılacağı sorusu da yanıt buldu. Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli illere göre belirlenen kriterler belirleyici olacak.

Yeni kontrollü normalleşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirleri kapsamında normalleşmeye gidildiğini açıkladı.

Yüz yüze eğitim, sokağa çıkma kısıtlaması, restoran ve kafelerin açılması, düğün/nikahların nasıl yapılacağı gibi birçok konuda kriterler belli oldu. Erdoğan, nikah ve nikah merasimleri ile ilgili normalleşme adımlarına ilişkin yeni kararları da söyledi.

Nikah ve düğünler nasıl yapılacak?

Milyonlarca kişinin merakla beklediği "Nikah ve düğünler nasıl yapılacak?" sorusunun cevabı da Kabine Toplantısı'nın ardından belli oldu. Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.

Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları düşük, orta ve yüksek riskli illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecek.

Koronavirüs risk değerlendirme haritasına göre, İstanbul ve İzmir yüksek riskli (turuncu), Ankara orta riskli (sarı) kategoride yer aldı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar