BIST9.079,97%3,10
USD32.3461%0.17
EURO35,0939%0.07
ALTIN2.310,27%1.44
Gündem

Oyuncu müsveddeleri Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’a yargı kıyağı

2018 yılında katıldıkları bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden oyuncu müsveddeleri Müjdat Gezen ve Metin Akpınar, yargılandıkları davada beraat etti.

Abone OlGoogle News
01 Mart 2021 15:55

Oyuncu müsveddeleri Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'a, “Cumhurbaşkanına hakaret" gerekçesiyle yargılandıkları davada beraat kararı çıktı.

Katıldıkları programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretler ve tehditler yağdıran sözde oyuncular Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın yargılandıkları 'Cumhurbaşkanına hakaret' davasında beraat ettiği bildirildi.

Olayın geçmişi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sözde oyuncular Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında 21 Aralık 2018'de konuk oldukları Halk TV'de sözde gazeteci Uğur Dündar tarafından sunulan "Halk Arenası" adlı programda yaptıkları açıklamalar üzerine soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında polis eşliğinde Anadolu Adalet Sarayı'na gelen Müjdat Gezen ve Metin Akpınar sevk edildikleri Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmıştı.

Ne demişlerdi?

Oyuncu müsveddelerinden Müjdat Gezen, “Herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor, millete ‘haddini bil’ diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan, sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın. Haddini bil” ifadeleriyle büyük bir alçaklığa imza atmıştı.

Diğer müsvedde Metin Akpınar ise, “Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler.” sözleriyle hem hakarette bulunmuş hem de darbe imasında bulunmuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar