BIST9.716,77%-0,05
USD32.4907%-0.24
EURO34,9489%0.27
ALTIN2.431,53%0.34
Gündem

Yeni haftada hava nasıl olacak: Geri dönüyor!

Meteoroloji tarafından yeni haftanın hava raporu yayımlandı. Hava sıcaklığının bazı illerde mevsim normallerinin üzerinde olduğu bugünlerde yeni haftaya birçok il sağanak yağışla başlıyor. Kimi yerlerde kar yağışı etkili olacak. İşte yeni haftanın Meteoroloji raporu...

Abone OlGoogle News
01 Mart 2021 00:38

Yeni haftanın hava durumu raporu yayımlandı. Rapora göre yurdun kuzey kısmında sağanak yağış etkili olacak.

Mart ayının ilk gününde yağışların daha geniş bir bölgeye yayılması bekleniyor. Marmara'nın batısı bulutlu, İstanbul dahil doğu ve güneyi ise sağanak yağışlı bir gün geçirecek. Yağışlar Bursa'da karla karışık yağmur şeklinde olacak. Karadeniz'in sahil kesimleri sağanak yağışlı, iç bölgeler ise yer yer kar ve karla karışık yağmurlu bir gün yaşayacak

1 MART PAZARTESİ 

Doğu Anadolu'nun büyük kısmında kar görülürken Güneydoğu Anadolu'da bulutlu bir hava hakim olacak. İç Anadolu Bölgesinde Ankara ve Eskişehir'de kar, Konya, Niğde ve Karaman'da karla karışık yağmur bekleniyor. Mersin, Adana ve Hatay'da sağanak yağış, Ege'nin güneyi, Akdeniz Bölgesi'nin batı kesimlerinde parçalı bulutlu ve açık bir hava yaşanacak. Bazı bölgelerde ise bulutlu bir hava hakim olacak.

Haftaya salı günü kar yağışının daha çok kente yayıldığı bir gün yaşanacak. Buna göre, Doğu Anadolu'nun tamamında kar ve karla karışık yağmur görülecek. Güneydoğu Anadolu'nun tamamında ise sağanak yağışlı bir gün tahmin ediliyor.

2 MART SALI 

Karadeniz'in sahil kentleri İstanbul'dan Rize'ye kadar sağanak yağışlı bir gün yaşarken, Artvin'de karla karışık yağmur bekleniyor. Amasya, Tokat, Balıkesir, Bursa, Karabük ve Düzce'de karla karışık yağmur, Bolu, Kastamonu, Çankırı, Ankara, Çorum, Karaman ve Kırşehir'de kar yağışı bekleniyor. Antalya, Mersin ile Ege Bölgesi'nde parçalı bulutlu ve açık bir gün yaşanacak. Trakya ile İç Anadolu'nun bazı kesimlerinde yer yer bulutlu bir hava hakim olacak.

3 MART ÇARŞAMBA 

İstanbul'un doğusu ile Kocaeli ve Sakarya hariç Marmara Bölgesi, Ege, İç Ege, Hatay ve Osmaniye hariç Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu'nun bazı kesimleri güneşli ve parçalı bulutlu bir gün geçirecek. Karadeniz sahil şeridinde sağanak yağışlar devam edecek.

Karadeniz'in iç bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı hakim olacak. Doğu Anadolu'nun tamamında kar hakim olurken, Güneydoğu Anadolu'da ise sağanak yağışlar görülecek.

4 MART PERŞEMBE 

Güneşli hava perşembe günü de etkisini gösterecek. Şırnak'ta sağanak yağış Hakkari'de ise kar yağışı etkili olacak. Hava sıcaklığı Antalya'da 19 dereceye kadar çıkacak.

5 MART CUMA 

Cuma günü yurt genelinin tamamı yağışsız olacak. Belli bölgelerde hava sıcaklığı hissedilir derecede yükselecek. Düzce, Bartın, Bolu, Zonguldak, Karabük, Kastamonu ve Sinop'ta açık bir hava etkili olacak. Batı'da bulutlu bir hava olacak.

SİVAS BEYAZA BÜRÜNDÜ 

Sivas'ta, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ile kent merkezi beyaza büründü.

Kentte, akşam saatlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar yağışıyla beyaza bürünen Cumhuriyet Meydanı ile Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda güzel görüntüler oluştu.

Hava sıcaklığı ise sıfırın altında 1 derece olarak ölçüldü. Kar yağışını gören bazı vatandaşların ise kısıtlamaya rağmen kent meydanında fotoğraf çektiği görüldü. Yağışın aralıklarla sürmesi bekleniyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar