BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Gündem

Mansur Yavaş ‘hizmette’ sınır tanımıyor! Mahallenin içinden dışkı akıyor

Ankara’nın Çubuklu ilçesine kayıtlı mahalleler bir süredir kanalizasyon yetersizliğinden dolayı kirli atık ve dışkıyla mücadele veriyor. Bu kirli atıklar Ankara Büyükşehir Belediyesinin yükümlülüğünde olan fosseptik çukurlarından taşıyor ve Çubuklu çayına dökülüyor. İnsanlar tepkilerini ne kadar dile getirse de yetkiler bir türlü seslerini duymuyor!

Abone OlGoogle News
20 Şubat 2021 14:41

Çubuklu ilçesine bağlı  Sığırlı Hacı mahallesi, Sünlü mahallesi ve Kazan ilçesi Alpagut mahallesi yetersiz kanalizasyon ve fosseptik çukurlarında biriken atıklar çekilmediği için hem tehlike oluşturmaya devam ediyor hem de temizlenmiyor. Çubuklu ilçesinin AK parti’ye verdiği yüksek oy oranı Mansur Yavaş’ın zoruna gitmiş gibi. Peki İnsanlara yapılan bu zulüm reva mı? Bu insanlar mahallenin tam ortasından geçen kirli atık ve dışkıların pis kokusunu çekmek zorunda mı? Yetkililer bu insanların sesini neden duymuyor veya duymamazlıktan geliyor.

  

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı tarafından gündeme getirilen bu olay Mansur Yavaş’ın yaptığı şovun arka planını gözler önüne serdi! Mansur Yavaş’ın makyajının altında ne olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Sosyal medyadan bir belediye başkanının normalde yapması gereken şeyi güzellemeler yaparak insanları etkisi altına almayan çalışan Mansur Yavaş ona oy vermeyenleri ise görmezden gelmeye devam ediyor!

Ankara Kazan ve Çubuk İlçelerinin bitmek bilmeyen dışkı ve atık koku işkencesi

Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında olan fosseptik çuklarında biriken atıklar bir türlü çekilmiyor. İnsanların bu yönde çok fazla şikayet ve ihbar yaptıkları iddia edilirken yetkililer bölgeye herhangi bir atık su temizleme aracı göndermediler. Atık suların insan hayatını tehlikeye attığı ise bilinen bir gerçek. Bununla birlikte bu atık sular çaya karışıyor. Kanalizasyon sistemlerinin yetersizliği sebebiyle taşan sular dere yatığındaki suya kadar ulaştığı söyleniyor. Dere yatağından akan sular ise Çubuk Çayı’na kadar ulaşıyor.

 

Çubuk Çayı nereye dökülüyor?

Çubuk Çayı, Çankırı Orta'daki Aydos Dağları'ndan doğan akarsudur. Çubuk-1 Barajı ve Çubuk-2 Barajını beslemektedir. Ankara, Keçiören ilçesinden geçerek Ankara'nın Etlik semtinde Hatip Çayı ile birleşerek Ankara Çayını oluşturmaktadır. Bu durum Ankaralıların sağlığını önemli bir şekilde etkilediğinin göstergesi.

  

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilk vukuatı değil!

Ankara'nın su ihtiyacını sağlayan en önemli barajlardan olan Kurtboğazı Barajı'nın kaynaklarından Mera Çayı’na kimyasal madde döküldü. Ankara Büyükşehir Belediyesi, endişeli olan Ankaralıları sadece endişe edilecek bir durum yok diyerek açıklama yapmıştı.

Ankara'nın Çubuk ilçesi oy oranı -2019

 

Kaynak: Akit TV 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar