BIST9.631,77%1,13
USD32.5948%0.20
EURO34,8485%0.47
ALTIN2.496,88%0.50
Gündem

Van'da cinsel istismara 33 yıl hapis cezası verildi

Van'da geçtiğmiz yıl küçük bir kıza cinsel istismarda bulunan E.B' birçok suçtan yargılanarak hapis cezasına çarptırıldı.

Abone OlGoogle News
28 Ocak 2021 16:52

Van Merkez İpekyolu İlçesinde Temmuz 2019'da 8 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan market sahibi E.B. hakkında "Kişiyi Hürriyetinden yoksun kılma" ve "Nitelikli cinsel istismar" suçundan 33 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay Temmuz 2019 tarihinde Van merkez İpekyolu İlçesinin Karşıyaka Mahallesinde yaşandı. İddiaya göre, annesi, E.L.'yi alışveriş için markete gönderdi. Ancak küçük kıza, market sahibi E.B. cinsel istismarda bulundu. Anne eve dönen kızındaki farklılığı hissetti. Ne olduğunu sorması üzerine de cinsel istismar olayını öğrenince polisi arayıp şikayetçi oldu. Olayın polise intikal etmesinin ardından E.B. gözaltına alındı. Olayın yaşanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında kamu davası açıldı. E.B. sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

UCİM DAVAYA MÜDAHİL OLDU

E.B. Van 1'inci Ağır Ceza mahkemesinde yargılanmasına devam edildi. "Nitelikli Cinsel İstismar" suçundan yargılanan E.B. duruşmaya SEGBİS ile bağlanırken taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu. Duruşmada konuşan sanık E.B. hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek kendisine iftira atıldığını söyleyerek tahliyesini istedi. UCİM adına davaya müdahil olan Müşteki avukat Neriman Balbal, duruşmada yaptığı savunmada E.B.'nin işlediği suçun delillerle sabit olduğunu belirterek en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

MÜDAFİ TARAF SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Duruşmada savunama yapan müdafi avukat da müvekkiline atılı suçlamaları kabul etmeyerek, olayın bir iftiradan ibaret olduğunu söyledi. Müdafi avukat savunmasında "Müvekkilime atılı suçları kabul etmiyoruz ve müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum" dedi. Mağdurun ailesi ise sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Van'da, geçen yıl alışveriş için markete giden küçük kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 33 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, olay tarihinde 12 yaşından küçük olan E.L'ye, alışveriş için gittiği bakkalda, iş yeri sahibi E.B'nin istismarda bulunduğu iddiası üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

Bu kapsamda hazırlanan iddianame ile E.B. hakkında Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldığı bildirilen açıklamada, davanın karar duruşmasının dün görüldüğü aktarıldı.

Açıklamada, sanık E.B'ye, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 33 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildiği kaydedildi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar