BIST9.722,09%0,80
USD32.5706%0.01
EURO34,9954%0.41
ALTIN2.427,48%0.18
Gündem

Boğaziçi'ni İsimsizler karıştırıyor: Deşifre oldular

Türkiye’de marjinal sol örgütler farklı isimlerle hem siyasi hem sosyal hayatı karıştırmaya devam ediyor. Son olarak ‘İsimsizler Hareketi’ adı altında sosyal medya’da oluşturulan gruplar Boğaziçi Üniversitesi eylemlerini organize ediyor.

Abone OlGoogle News
27 Ocak 2021 14:12

Türkiye’de sol kökenli marjinal örgütler sosyal medya üzerinden hükümete karşı olan özellikle genç grupları provoke ediyor. Bunlardan biri ise ‘İsimsizler Hareketi’ adı altında oluşturulan gruplar.

Sosyal medya kullanıcısı gibi görünen hareket aslında tek elden değil aldığı talimatları geniş kitlelere ulaştırıyor. Hareket, Sosyal medya aracılığıyla provokatif paylaşımlarla halkı kin ve düşmanlığa sevk ettikleri, devlet büyüklerine hakarette bulundukları ve hükümeti yıpratmaya çalışıyor.

İşte bu grup şimdi Boğaziçi Üniversitesi için devrede; Sosyal medya’dan kurdukları ağ ile öğrencilerin telefonlarına mesaj atan hareket üyeleri eylemlerin organizasyonunu sağlıyor.

 

İSİMSİZLER HAREKETİNE OPERASYON YAPILMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz yılın Eylül ayında gruba bir operasyon düzenlenmişti. İsimsizler Başlatılan soruşturma kapsamında avukat Tamer Doğan, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) sözcüsü Perihan Koca, yazar Temel Demirer, gazeteciler Zeynep Kuray ve Hakan Gülseven, Özen Kulaçoğlu ve oyuncu Defne Halman hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Toplamda 24 kişi gözaltına alındı.

Tüm bu operasyonlara rağmen grubun provokasyonlarına devam etmesi ise dikkat çekiyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar