BIST9.716,77%-0,05
USD32.4904%-0.24
EURO34,9326%0.23
ALTIN2.436,73%0.56
Gündem

Meteoroloji ve AKOM uyarmıştı! İstanbul'da kar yağışı başladı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün birçok il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Geçtiğimiz günlerde yapılan uyarıyla Trakya bölgesinde beklenen kar yağışı gece saatlerinde etkili olmaya başladı. AKOM ve Meteoroloji'den İstanbul için yapılan son dakika uyarıları sonrası bu sabah itibariyle Silivri’nin köylerinde ve E-5 karayolu Büyükçekmece mevki'inde sulu kar yağışı başladı.

Abone OlGoogle News
27 Ocak 2021 10:07

Meteoroloji Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin özellikle Trakya bölgesi için günler öncesinde uyarıda bulunduğu kar yağışı, Edirne'de gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Kent geneli kısa sürede beyaza bürünürken, karayolları ve belediye ekipleri tuzlama ve küreme çalışmaları için önlem aldı.

Meteorolojiden yapılan son dakika uyarılarına göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA ÖĞLEDEN SONRA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Yapılan tahminlere göre; İstanbul’da, öğleden sonra karla karışık yağmur uyarıları yapılmıştı. İstanbul'da beklenen yağış Silivri’nin köylerinde başladı. Yağışla birlikte evlerin çatılarının beyaza büründüğü görüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından Silivri’de kar yağışı başladı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, Silivri’nin köylerinde etkili olmaya başladı. Yağışla birlikte evlerin çatıları beyaza büründü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin günler öncesinden Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ için uyarıda bulunduğu yoğun kar yağışı, Edirne'de gece saatlerinden itibaren başladı.

Akşam saatlerinde yağmurun etkili olduğu kentte, sağanak yağış yerini kara bıraktı. Gece saatlerinde etkisini arttıran kar nedeniyle, kent kısa sürede beyaza büründü. Trafik ekipleri ise ana arterlerde trafik akışının güvenli akmasını sağlamak için önlem aldı.

Karayolları ve Belediye ekipleri tuzlama ve küreme çalışmaları için de araçlarını hazır tutuyor. Yağışların yoğunluğunun 20 - 40 cm olarak gerçekleşmesi beklenen kentte, Meteoroloji başta buzlanma ve don olaylarına karşı da vatandaşları uyardı. Açıklamada, yağış anında kuvvetli rüzgar ve tipi şekilde yağışa karşı olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

TEKİRDAĞ'DA KAR 10 CM'Yİ AŞTI

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde lapa lapa yağan kar sonrası kayak pistine dönen yolda sürücülere zor anlar yaşattı. 10 santimetreyi aşan karla kaplı zeminde yokuşu çıkamayan araçları iterek kurtarmaya çalıştılar.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar