BIST9.054,96%2,82
USD32.3159%0.07
EURO35,1176%0.13
ALTIN2.290,19%0.56
Gündem

Yine ne oluyor: Alevi vatandaşların evlerini kim işaretledi?

Yalova’da Alevi vatandaşların evlerine ait duvar ve kapılara sprey boya ile ‘Alevi’ yazıları yazıldı. Alevi vatandaşlarının evlerinin işaretlenmesi ile girişilen provokasyona AK Parti'den tepki geldi.

Abone OlGoogle News
26 Ocak 2021 00:47

Yalova'nın Bağlarbaşı Mahallesi'nde Alevi vatandaşların evlerine ait duvar ve kapılara sprey boya ile 'Alevi' yazıları yazıldı.

Alevi vatandaşlarının evlerinin işaretlenmesi ile girişilen provokasyona AK Parti'den tepki geldi.


PROVOKATİF EYLEMLER

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar tarafından yapılan açıklamada, "Alevi vatandaşlarımıza yönelik bazı provokatif eylemler gerçekleşmiştir. Bu çirkin hadisenin failleri en yakın sürede Kolluk kuvvetlerimiz tarafından adalete teslim edilecektir." ifadelerine yer verildi.

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar'ın açıklaması şu şekilde:

Değerli Yalovalılar kıymetli hemşerilerim, son birkaç gün içinde şehrimizde Alevi vatandaşlarımıza yönelik bazı provokatif eylemler gerçekleşmiştir. Tarih boyunca milletimiz bu topraklarda ırk din dil mezhep ayırmaksızın, Omuz omuza mücadele etmiştir. Asırlardır gelen bu birlikteliğimiz her daim tüm dünyaya örnek olmuştur ve gıpta ile bakılmıştır. Yüce dinimiz İslam her türlü ayrımcılığı yasaklar ve her zaman kardeşliği işaret eder. İnşallah şehrimizde yapılan bu çirkin hadisenin failleri en yakın sürede Kolluk kuvvetlerimiz tarafından adalete teslim edilecektir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunar kardeşliğimizin ve birlikteliğimizin yine asırlar boyunca devam etmesini Allah'tan niyaz ediyorum saygılarımla...

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar