BIST9.530,47%-0,18
USD32.539%0.21
EURO34,8893%0.67
ALTIN2.487,41%1.02
Gündem

Meteoroloji'den kar uyarısı geldi: 10 derece daha düşecek

Tüm yurt genelinde etkisini sürdüren soğuk hava devam edecek mi sorusu merak ediliyor. Uzun zaman sonra İstanbul'da kar yağmasıyla birlikte yeni haftada hava durumu nasıl olacak sorusu soruluyor.

Abone OlGoogle News
18 Ocak 2021 00:10

Kar uzun zaman sonra etkisini birçok ilde gösterdi. Hava sıcaklıkları eksi derecede ölçüldü. Yeni haftada da bu durum devam edecek.

Sıcaklıkların kuzeybatı bölgelerden başlayarak daha da düşeceği ve ülke genelinde mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor

Sıcaklıkların mevsim normallerinin de altına düşmesiyle birlikte, Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde hafif, Marmara bölge genelinde orta, diğer yerlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Perşembe günü yurt genelinde hava sıcaklığının artması bekleniyor.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN UYARI 

Ankara Valiliği, yarın ve salı günü için muhtemel kar yağışı nedeniyle kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, trafik kazası riskleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İlimiz genelinde Pazartesi ve Salı gece ve sabah saatlerinde sıcaklıkların sıfırın altında olacağı tahmin edilmektedir. Düşük sıcaklıklar ve Pazartesi gecesi muhtemel kar yağışı nedeniyle kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden trafik kazası riskleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını rica ediyoruz."

KARAMAN 

Mevsimin ilk kar yağışı etkisini sürdürüyor. Karla birlikte kent beyaza büründü. Karaman-Konya, Karaman-Mersin, Karaman-Ereğli kara yollarında, ulaşımda aksaklık yaşanmaması için karayolları ekipleri küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Kısıtlamadan dolayı cadde ve sokaklar boş kalırken polis ekipleri, kar yağışından dolayı sokağa çıkan az sayıda vatandaşı, evlerine girmeleri konusunda uyarıyor.

SOMA 

İlçe genelinde dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan yağışın ardından Soma Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, çevre yolu, kırsal mahalleler ve bağlantı yollarında kar küreme çalışması başlattı.

98 köyün yolu kardan kapandı 

Karabük'te etkili olan kar yağışı nedeniyle 98 köye ulaşım sağlanamıyor.

Keltepe Kayak Merkezi'nde kapanan köy yollarında ekiplerin kar küreme ve yol açma çalışmalarına başladığını bildirdi.

Yol ve Ulaşım Hizmetlerine bağlı ekiplerin 6 ilçede sorumluluk alanlarında hazır beklediğini belirten Gürel, "Dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 98 köyümüzde toplam 725 kilometre yolumuz kapalı durumda. İş makinelerimizden 13 greyderden 7'si, 5 beko loderden 3'ü şu an yol açma çalışmalarına devam ediyor. Diğer araçlarımızı kar yağışının durumuna göre faaliyete alacağız." ifadesini kullandı.

Vali Gürel, araçlarda kış lastiği, zincir ve çekme halatlarının bulunması gerektiğini hatırlatarak, sürücülere uyarılarda bulundu.

BOLU 

Bolu'da iki gündür etkili olan kar yağışı, tipinin de etkisiyle ulaşımı olumsuz etkiliyor. Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli'nde etkisini artıran kar ve tipi nedeniyle İstanbul istikameti ulaşıma kapandı.

Kar, tipi ve buzlanma nedeniyle kayan ve arıza yapan araçlar, Bolu Dağı Tüneli 1. viyadüklerde İstanbul yönünde ulaşımın kapanmasına neden oldu. Trafik ekipleri, araçları Bolu Dağı Tüneli Kontrol Merkezi önünden D-100 kara yoluna yönlendirirken, kayan araçların kaldırılması, tuzlama ve kar küreme çalışmaları sürüyor.

Yol kenarında ulaşımın açılmasını bekleyen ağır tonajlı araçlar ise, otoyolda kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu. Tepeköy, Şifalı Su, Dadalı ve Kabalak rampası mevkisinde yoğun kar nedeniyle denetim yapan jandarma ve polis ekipleri, D-655 Batı Karadeniz bağlantı yolunda ağır tonajlı araçların geçişine izin vermiyor.

70 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI 

Bolu Valisi Ahmet Ümit, dün akşam il genelinde başlayan kar yağışının sabah saatlerine kadar devam ettiğini, son 12 saatte yağış dolayısıyla kar kalınlığının 10 ila 80 santimetreye ulaştığını belirtti.

Vali Ümit, İl Özel İdaresine bağlı 67 araç ve 120 personelin, kapanan 487 köy yolunda günün ilk ışıklarından itibaren çalışma yürüttüğünü açıklayarak, "İlçelerimizin tamamında 30, il merkez köylerimizde 40 olmak üzere toplam 70 köyümüzün yollarını açma çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

Sokağa çıkma kısıtlaması süresince sokak hayvanlarının beslenmesi amacıyla geçen hafta müracaatları alınan 62 gönüllü vatandaşın, il merkezi ve ilçelerde çalışma yaptığını belirten Ümit, yaban hayatının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi amacıyla belirlenen birçok noktaya yeteri kadar yem ve saman bırakıldığını belirtti.

KASTAMONU 

Kastamonu'da kar yağışı nedeniyle 95 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışı özellikle yüksek rakımlı köylerde ulaşımda aksamaya neden oldu.

Araç'ta 11, Azdavay'da 3, Doğanyurt'ta 21, İhsangazi'de 5, Küre'de 8, Pınarbaşı'nda 13, Şenpazar'da 8 ve Tosya'da 26 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Özel İdare ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışma yürütüyor.

BURSA 

Bursa'da iki gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüler bazı noktalarda güçlük çekti.Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sürücüler özellikle Bursa-Mudanya kara yolunda zor anlar yaşadı.

SAKARYA BEYAZLARA BÜRÜNDÜ 

Sakarya’da etkili olan kar yağışının ardından Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Esentepe Kampüsünde 50 santimetreye ulaşan kar kartpostallık görüntüler oluştu.

Serdivan ilçesinin yüksek kesiminde bulunan Esentepe Kampüsü, yoğun kar yağışıyla birlikte beyaza bürünürken, SAÜ İletişim Koordinatörlüğü’nün objektifine kartpostallık kareler yansıdı. Kar kalınlığı yer yer 50 santimetreye ulaşırken, üniversitenin karla mücadele ekipleri de çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kampüse gelen öğrenciler ve vatandaşlar, oluşan bu güzel manzara karşısında fotoğraf çektirdi.

NİĞDE 

Niğde'de akşam saatlerinde başlayan mevsimin ilk kar yağışı, etkisini sürdürüyor. Yağışın yer yer etkisini arttırdığı şehir beyaza bürünmeye başladı.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU 

Herkes kar yağışlarının ne kadar devam edeceğini merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan bilgilere göre Pazartesi günü yurdun birçok yerinde kar yağışı etkisini göstermeye devam edecek

SALI 

Salı Günü kar yağışının Marmara Bölgesini terk etmesi bekleniyor. Öte yandan İç Anadolu ve Doğu'da yağışlar etkisini sürdürecek.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar