BIST9.079,97%3,10
USD32.4322%0.27
EURO35,0612%0.13
ALTIN2.325,63%0.22
Gündem

Twitter CEO’sundan Trump açıklaması

Sosyal medya platformu Twitter’ın patronu Jack Dorsey, Amerikan Başkanı Donald Trump’ın hesabının askıya alınmasıyla ilgili konuştu. Dorsey, kararın tehlikeli olsa da yapılacak en doğru şey olduğunu söyledi. Ayrıca Trump eylemleri sonucunda gelen yasaktan gurur duymadığını belirtti.

Abone OlGoogle News
14 Ocak 2021 09:51

Trump eylemleri sonrasında Twitter patronu ilk açıklamasını yaptı

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen eylemlerin ardından Amerikan Başkanı Donald Trump’ın Twitter hesabı geçici süreliğine askıya alınmıştı. Bu karar bazı kesimler tarafından övülürken, bazı kesimler tarafından da eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Konuyla ilgili konuşan Twitter patronu Jack Dorsey, ABD Başkanı Donald Trump’ın yasaklanmasının yapılacak doğru şey olduğunu ifade etti. Ancak, Trump’ın kalıcı hesabının askıya alınmasına neden olan olağanüstü ve daha düşük koşullar olarak tanımladığı duruma da üzüldüğünü söyledi.  

Yaptığı açıklamada söz konu işlemin yapılan uyarıların ardından geldiğini söyleyen Dorsey, “Yasaklamamızla gurur duymuyorum ya da kutlamıyorum. Bu eylemi yapacağımız konusunda Başkan Trump’a verilen net bir uyarıdan sonra, hem Twitter’da hem de Twitter dışında fiziksel güvenliğe yönelik tehditlere dayanarak elimizdeki en iyi bilgileri kullanarak bir karar verdik” dedi. Ayrıca hareketin açık ve özgür bir internet için sonuçları olacağını da kabul etti.

Yapılan açıklamanın ardından kullanıcıların bir kısmı gönderilerin kaldırılması ve ifade özgürlüğü gibi hakların ihlalini gerekçe göstererek iş insanını eleştirdi. Geçtiğimiz günlerde de Alman lider Angela Merkel ile Meksika Başkanı Andres Manuel López Obrador, sosyal medya sitesinin aldığı karara karşı çıkmıştı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar