BIST9.722,09%0,80
USD32.5707%0.01
EURO35,0103%0.43
ALTIN2.428,89%0.24
Gündem

Sıcak bölgeden ilginç iddia! Hariri’yi Türkiye’ye BAE mi gönderdi?

Lübnan'da yeni hükümetini kurmakla görevlendirilen Saad Hariri sürpriz bir şekilde Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

Abone OlGoogle News
13 Ocak 2021 22:17

Hariri'nin Türkiye'ye yaptığı ve sürpriz sayılan ziyaretini önemli kılan nedenlerden biri, bölgede Hariri'nin iki önemli müttefiği sayılan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri olması. Hariri geçen cuma günü Türkiye'ye gelmeden önce, BAE'ye gitmiş, ancak Suudi Arabistan'ı ziyaret etmemişti.

Lübnan kanalıLübnan'ın el-Cedid kanalı, yeni hükümetini kurmakla görevlendirilen Saad Hariri'nin Türkiye ziyaretinin, Ankara ile Riyad arasındaki arabuluculuğun kapılarını açmak göreviyle geldiğini bildirdi.

Kanal, "Hariri'nin Türkiye'deki misyonu bir Arap ülkesi tarafından belirlenmiş ve oraya BAE onayıyla, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki arabuluculuk yapmak için gizli bir görevle Türkiye'ye gitti" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Departmanı yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın İstanbul'daki Vahdettin Sarayı'nda Hariri ile siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkileri güçlendirmenin yollarının yanı sıra bölgesel konularda işbirliğini görüştükleri bir toplantı düzenlediğini belirtti.

Kaynak: Milli Gazete

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar