BIST9.524,59%-0,06
USD32.6518%0.38
EURO34,8329%0.42
ALTIN2.507,44%0.92
Gündem

İstanbul Bahçelievler'den Suriye'ye yardım eli uzatıldı

Bahçelievler Belediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ortaklığıyla Suriye'ye 5 tır dolusu yardım malzemesi gönderildi.Yardım tırlarının içerisinde eğitim malzemesi, giysi, gıda ve battaniye bulunduğu söyleniyor.

Abone OlGoogle News
13 Ocak 2021 17:13

Bahçelievler Belediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) "Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık" kampanyası kapsamında içerisinde eğitim malzemesi, giysi, gıda ve battaniye bulunan TIR'lar Suriye’ye gönderildi. TIR'lar, Bahçelievler Kaymakamı İlker Arıkan, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, İHH İstanbul İl Başkanı Hacı Bayram Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı,ve ilçe Müftüsü tarafından uğurlandı.

"ROTAMIZ İYİLİK, YÜKÜMÜZ İNSANLIK"

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, TIR'ın uğurlanmasından önce gazetecilere yaptığı açıklamada, "10 Aralık'ta İHH ile birlikte toplam 11 TIR gönderdik. Bugün de 5 TIR'ımızı göndereceğiz. TIR'larımızın içerisinde hem belediyemiz tarafından sağlanan hem de Milli Eğitim Bakanlığı ve Kaymakamlıktan aldığımız eğitim malzemesi, giysi, gıda ve battaniye var. İhtiyacı olan Suriyeli kardeşlerimize göndermek için hareket edecek. Sloganımız belli "Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık" Türkiye Cumhuriyeti'nin asli görevi Osmanlı'dan beri gelen dünyadaki mazlumların hiçbirisini ayırmadan her zaman yardım etmek. Ben herkese teşekkür ediyorum. Suriye'de ihtiyacı olan, bu soğukta üşüyen, eğitim göremeyen insanlarımıza, çocuklarımıza, kardeşlerimize bu TIR'lar gidecek. Cumhurbaşkanımızın himayesinde onun desteği ile başlayan bir uygulama dünyanın her yerine başta Suriye olmak üzere bu TIR'larımız hareket ediyor” diye konuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar