BIST9.588,97%-0,94
USD32.4964%0.20
EURO34,6010%0.39
ALTIN2.473,30%-0.40
Gündem

WhatsApp’ın skandalı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan BiP ve Telegram hamlesi

WhatsApp’ın infiale neden olan skandal “Gizlilik Sözleşmesi” hamlesi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da BiP ve Telegram uygulamalarını kullanmaya başladı.

Abone OlGoogle News
12 Ocak 2021 20:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın özel hayatın gizliliğini ihlal eden kararının ardından BiP ve Telegram uygulamalarına geçiş yaptı.

Alternatif uygulamalara rağbet arttı

WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesini yenilemesi ve kullanıcı verilerinin Facebook ile daha fazla paylaşılacağını açıklamasından sonra Türkiye'de BiP, Dedi ve Telegram gibi anlık mesajlaşma uygulamalarına rağbet arttı. WhatsApp'ın tepki çeken kararı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da farklı uygulamalara yöneldi.

Erdoğan, BiP ve Telegram'a katıldı

Erdoğan, WhatsApp'ın yeni gizlilik ilkeleri sonrası haberleşme uygulamaları BiP ve Telegram'a geçtiğini duyurdu. Erdoğan Dijital Medya Twitter hesabından yapılan açıklamada BiP ve Telegram uygulamalarındaki kanal linkleri de paylaşıldı.

WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi nedir?

WhatsApp'ın yeni Gizlilik İlkesi'nin "Diğer Facebook Şirketleriyle Nasıl Çalışırız?" başlığıyla duyurulan bölümünde, "Facebook Şirketlerinin bir parçası olan WhatsApp, diğer Facebook Şirketlerinden bilgi alır ve bu şirketlerle bilgi paylaşımında bulunur" ifadesine açık açık yer verildi.Güncellenen ilkelerinde "Hizmetlerimizin ve Facebook Şirketi Ürünleri dahil bu şirketlerin sunduğu olanakların yürütülmesi, sunulması, iyileştirilmesi, anlaşılması, özelleştirilmesi, desteklenmesi ve pazarlanması amacıyla bu şirketlerden aldığımız bilgileri kullanabiliriz ve bu şirketler de bizim onlarla paylaştığımız bilgileri kullanabilirler" ifadelerine yer verildi.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar