BIST9.079,97%3,10
USD32.3332%0.13
EURO35,1187%0.13
ALTIN2.305,27%1.22
Gündem

Erdoğan, aşı takvimini açıkladı! Kısıtlamalar ne zaman kalkacak?

2021 yılının ilk kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan oldukça merak edilen koronavirüs kısıtlamaları ve aşı konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Abone OlGoogle News
12 Ocak 2021 12:23

Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesi halinde kısıtlamaların kademeleri olarak azaltılacağını belirten Erdoğan, COVID-19 aşısının bu haftadan itibaren uygulanacağını duyurdu.

Kısıtlamalar kademeli bir şekilde azaltılacak  

Aldığımız tedbirler sayesinde salgının artış hızını geriletmeyi başardık. Salgının sağlık sistemi üzerindeki yükü önemli ölçüde hafifledi. 83 milyon hep birlikte gayret göstermemiz gerekiyor. Hayatımızı kendimizi salgından koruyacak tedbirlerle sürdürmeye mecburuz. Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle birlikte elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız.

Koronavirüs aşısı ne zaman başlayacak?

Gelinen aşamada salgınla mücadelede önemli husus aşı çalışmalarıdır. Hali hazırda Çin menşeli aşıyı ülkemize getirmeye başladık. 3 milyon doz aşı şu an ülkemize geldi. Gereken test süreçleri tamamlanır tamamlanmaz uygulamasına geçecektir. Sayın Bakan bu hafta sonuna kadar buna başlayacağız değil mi? Perşembe veya cuma olur diyor. Perşembe veya cuma bu kampanyamız başlamış olacak.

En önemlisi kendi aşımızı geliştirme çabalarıdır. İnşallah hep birlikte bu musibetin de üstesinden gelecek, hedeflerimize doğru tam kapasiteyle yürümeye devam edeceğiz. Açıklamalarında bulundu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar