BIST9.524,59%-0,06
USD32.5292%0.18
EURO34,7305%0.21
ALTIN2.488,95%1.08
Gündem

Nurcan'ı silahla katleden sanığın cezası belli oldu

İstanbul Küçükçekmece'de kız arkadaşı Nurcan Arslan'ı öldürdüğü gerekçesiyle çarptırıldığı müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Abdullah Melih Barış'ın cezası belli oldu.

Abone OlGoogle News
05 Aralık 2020 00:28

Küçükçekmece'de kız arkadaşı Nurcan Arslan'ı öldürdüğü gerekçesiyle çarptırıldığı müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Abdullah Melih Barış, mahkemece yeniden müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İDDİANAMEDE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENMİŞTİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Halkalı'da 30 Ocak 2016'da Nurcan Arslan'ın silahla öldürüldüğü, sanık Abdullah Melih Barış'ın haber merkezini arayarak bir kadını silahla yaraladığını söylediği ve teslim olduğu anlatılmıştı. Sanık Barış'ın gönül ilişkisi olan ve kendisinden ayrılmak isteyen maktulü ikna edemediği takdirde öldürmeyi planladığı ve silahı bu nedenle yanına aldığı kanaatinin oluştuğu aktarılan iddianamede, sanığın maktule ateş ettiğini kabul ettiği ifade edilmişti.

İYİ HALİ GÖZÖNÜNDE BULUNDURULARAK

İddianamede, sanık Abdullah Melih Barış'ın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenmişti. Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi 12 Nisan 2018'de açıkladığı kararında, sanık Abdullah Melih Barış'ı "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmış, duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulundurarak, cezayı müebbet hapse indirmişti. Mahkeme ayrıca sanığa "ruhsatsız silah taşımak" suçundan da 1 yıl 8 ay hapis ile bin lira adli para cezası vermişti.

YARGITAY KARARI BOZMUŞTU

Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanığın "kasten öldürme" suçundan cezalandırılması gerektiği gözetilmeden, yanılgılı ve yetersiz gerekçeyle hüküm kurulduğu gerekçesiyle yerel mahkemenin kararını bozmuştu.

DURUŞMAYA SEGBİS İLE KATILDI

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Abdullah Melih Barış Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağladı. Tarafların avukatları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın avukatı da duruşmada hazır bulundu. Söz verilen katılan avukatları, mahkemenin daha önce verdiği kararda direnmesini istedi.

TAHLİYESİNİ TALEP ETTİ

Son sözü sorulan sanık Abdullah Melih Barış, Yargıtay'ın bozma ilamına karşı bir diyeceğinin olmadığını ifade ederek, "Hakkımda tahrik hükümleri ve indirim uygulansın. Yaşadıklarımdan dolayı da pişmanım. 5 yıldır cezaevindeyim, ailem mağdur durumdadır. Bu durumlar göz önüne alınarak tahliyemi talep ediyorum" dedi.


İYİ HALİ GÖZETİLEREK CEZA İNDİRİLDİ

Mahkeme heyeti, sanık Abdullah Melih Barış'ın Nurcan Arslan'ı "tasarlayarak öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırarak, sanığın geçmişi, yargılama sürecindeki iyi hali gözetilerek cezasının müebbet hapis cezasına indirilmesine karar verdi. Sanık Barış hakkında şartlar oluşmadığından haksız tahrike ilişkin hükümlerin uygulanmasına yer olmadığına hükmeden mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

ÜYE HAKİM KARARA ŞERH KOYDU

Karara, üye hakim muhalefet şerhi koydu. Şerhte, ''Sanığın çoğunluk tarafından uygulanan geçmiş yaşamı ve duruşmalardaki iyi hali kriterlerinin devamından olacak şekilde cezanın failin geleceği üzerinde olumlu ve ıslah edici etkisi olacağı yönünde kanaatim oluşmadığından bu madde hükmünün uygulanmasının mümkün olmayacağı kanaatindeyim. Bu nedenle sayın çoğunluğa katılmıyorum.'' denildi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar