BIST9.645,02%-0,50
USD32.5938%0.23
EURO34,8108%0.49
ALTIN2.411,84%-0.86
Gündem

Türkiye ve Rusya, Dağlık Karabağ için imzayı attı

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Türkiye ve Rusya’nın, merkezi Azerbaycan topraklarında yer alacak olan Dağlık Karabağ'daki ateşkesi izlemekle görevli bir ortak merkez kurulması konusunda anlaşma imzalandığını açıkladı.

Abone OlGoogle News
01 Aralık 2020 21:43

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye ve Rusya arasında Dağlık Karabağ'daki ateşkesi izlemekle görevli bir ortak merkez kurulması konusunda anlaşma imzalandığını duyurdu.

İki ülke Dağlık Karabağ konusunda anlaştı

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ve Rusya arasında Dağlık Karabağ'daki ateşkesi izlemekle görevli bir ortak merkez kurulması konusunda anlaşma imzalandığı duyuruldu.

Merkezi Azerbaycan topraklarında yer alacak

Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov yaptığı açıklamada, kurulacak gözlem merkezinde Rusya ve Türkiye tarafından eşit sayıda personel olacağını ve merkezin Azerbaycan topraklarında yer alacağını aktardı.

Laçın koridoru Azerbaycan'a teslim edildi

Konaşenkov, Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan arasında Kasım ayında varılan üçlü anlaşmanın bir parçası olarak, Rus barış güçleri tarafından kontrol edilen Laçın koridorunun Azerbaycan tarafına teslim edildiğini kaydetti. Bakan, şu anda tüm tarafların ateşkesi izlemeye devam ettiğini vurguladı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar