BIST9.524,59%-0,06
USD32.5702%0.13
EURO34,6857%0.00
ALTIN2.493,78%0.37
Gündem

O skandalı tekrar gündeme geldi! TSK’yı aşağılayan CHP’li vekilin bu ilk vukuatı değil

Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) hadsiz ifadelerle aşağılayan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın, terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Piyade Er Mustafa Korkmaz'ın cenazesinde güldüğü skandal anlar tekrar gündeme geldi.

Abone OlGoogle News
29 Kasım 2020 15:43

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Türk milletinin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için 'satılmış ordu' diyerek hakaret etti. Her kesimden büyük tepki alan Başarır'ın daha önce de, terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Piyade Er Mustafa Korkmaz'ın cenazesinde gülerken çekilen görüntüsü ortaya çıkmıştı.

“Bu provokasyonlar dış bağlantılı”

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ve terörle mücadelede çok önemli bir dönemden geçen Türkiye, içeride çeşitli provokasyonlara maruz bırakılıyor. Uluslararası gözlemciler, Türkiye’de meydana gelen bu provokasyonların dış bağlantılı olduklarını ifade ediyorlar.

CHP’li vekilden TSK’yı aşağılayan skandal sözler

Yurt içinde meydana gelen provokasyonlara en belirgin örnek, geçtiğimiz akşam yaşandı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, katıldığı bir televizyon programında, Türk milletinin göz bebeği TSK için "satılmış ordu" diyerek hakaret etti.

Her kesimden büyük tepki gördü

Programa katılan diğer konukların tepkisiyle karşılaşan CHP’li Başarır, söyledikleri karşısında özür dilemeden ısrarını sürdürünce konuklar tarafından büyük tepki gördü.

"Aziz Milletimizi temsil etme onuruna sahip değilsin"

Ali Mahir Başarır adlı milletvekilinin sözlerine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da tepki gösterdi. Ünal, CHP’li vekile, "Aziz Milletimizi temsil etme onuruna sahip değilsin" diyerek sosyal medya hesabından istifa çağrısında bulundu.

Bu ilk vukuatı değilmiş!

Öte yandan Başarır'ın daha önce PKK tarafından şehit edilen Piyade Er Mustafa Korkmaz'ın cenazesinde gülerken görüntülendiği görüntüler yeniden gündeme geldi. Skandal açıklaması sonrası Başarır'ın o görüntüsü yeniden eleştirilerin hedefi oldu.

Sosyal medyadan da tepki çekti

CHP’li Ali Mahir Başarır’a, sosyal medyadan da yoğun eleştiriler geldiği görüldü:

-“PKK tarafından Şehit edilen P. Er Mustafa Korkmaz'ın cenazesinde gülen Ali Mahir Başarır, Türk Ordusuna "Satılmış" dedi diye neden şaşırıyorsunuz?

-“Bunlar, kendilerini bu topraklara ve bu toprakların değerlerine ne zaman ait gördü ki: şimdi görsünler...” şeklinde yorumlar yazıldı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar