BIST9.722,09%0,80
USD32.5844%0.05
EURO34,9990%0.42
ALTIN2.421,75%-0.06
Gündem

15 günde bu hale geldi! Alarm veren ilde korkutan görüntü

Bakan Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrası çok kritik açıklamalarda bulundu ve alarm veren 19 ili tek tek açıkladı. Bakan Koca "24 saatte 28 bin 351 yeni vaka var" diyerek, 4 şehirde 'üçüncü zirve'nin yaşandığını açıkladı. Bakan Koca, son hafta içinde yüzde 50'nin üzerinde vaka artış olan 15 şehri de duyurdu. Bakan Koca'nın açıkladığı illerde ise anonslar yapılmaya başlandı. Öte yandan Bakan Koca'nın örnek gösterdiği illerin HES koronavirüs yoğunluk haritası ise 'alarm' veriyor! İşte detaylar...

Abone OlGoogle News
26 Kasım 2020 18:18

Güncel verilere göre, son 24 saatte 164 bin 547 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 814 kişiye hastalık tanısı konuldu, 168 kişi hayatını kaybetti. Vefat sayısı bugüne kadar ki en yüksek günlük rakam olarak kayıtlara geçti.

Son 24 saatte 3 bin 911 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 385 bin 480'e yükseldi.

Toplam test sayısı 17 milyon 733 bin 520'ye ulaştı. Hasta sayısı 467 bin 730, vefat sayısı 12 bin 840, ağır hasta sayısı 4 bin 641, aktif hasta 69 bin 410 oldu.

Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 3,4, yatak doluluk oranı yüzde 54,7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71,3, ventilatör doluluk oranı yüzde 39,2, ortalama temaslı tespit süresi 11 saat, filiasyon oranı ise yüzde 99,8 olarak kayıtlara geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrası çok kritik açıklamalarda bulundu. "Açık test politikasına geçtik. Semptom göstermeyen hastalarımızı da tabloda göstermeyi planlıyoruz" diyen Bakan Koca "24 saatte 28 bin 351 yeni vaka var" dedi. 4 şehirde 'üçüncü zirve'nin yaşandığını söyleyen Bakan Koca, Son hafta içinde yüzde 50'nin üzerinde vaka artış olan 15 şehri de duyurdu. İşte Koca'nın duyurduğu şehirlerdeki son durum:

EDİRNE

Koronavirüs vaka sayılarının son haftada yükseldiği Edirne'de artışın yoğun olarak ev hanımları arasında görülmesi, kentte tedbirlere rağmen bazı kadınlar arasında "altın günü ve ev ziyaretleri"nin sürdürüldüğünü akıllara getiriyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün düzenlediği basın toplantısında, vaka sayılarının son haftada artış gösteren iller arasında Edirne'yi de saydı. Edirne Valiliğinin yoğun dezenfekte çalışmaları ve denetimlerine rağmen kurallara uymayanların ve maske takmayanların olduğu görülüyor.

Kentte sık sık misafirlik ve ziyaretlerden uzak durulması yönünde anonslar yapılıyor.

"TOPYEKÜN MÜCADELE ETMELİYİZ"

Edirneliler de kurallara uymayan hemşerilerinden şikayetçi. Bu kişilerden Yılmaz Ulu, AA muhabirine, kuralları hiçe sayan insanların bulunduğunu söyledi. Kadınların hala altın günü düzenlediklerini bildiğini ifade eden Ulu, "Bunlardan kaçınmak lazım, altı günü, mevlit, komşu ziyaretlerini yapmamak lazım. Devlete destek olmazsak olmaz. Topyekün mücadele etmeli" dedi.

EDİRNE

Hatice Kara da vaka sayılarının yükseldiğini, artık ev ziyaretlerinin terk edilmesi gerektiğini belirtti. Bazı vatandaşlar da kimsenin evine gitmediklerini, kendilerine misafirliğe gelmek isteyeni de geri çevirdiklerini dile getirdi.

AYDIN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklama ile yüzde elli artış yaşanan illerin içinde yer alan Aydın’da “Hayat Eve Sığar” uygulamasındaki risk haritası kıp kırmızı oldu.

Hayat Eve Sığar uygulamasında Efeler ilçesinde 11 Kasım 2020 tarihindeki yoğunluk haritasındaki sarı ve yeşil alanların, 26 Kasım 2020 tarihi itibariyle kırmızıya dönüşmesi vaka artışlarını gözler önüne serdi.

15 gün önceki diğer renkler vaka artışı ile birlikte kırmızıya dönüşürken, Efeler ilçesinde tedbirlerin en üst seviyeden uygulanmaya başladığı öğrenildi.

SAMSUN'DA 'KIRMIZI' ALARM!

Samsun’da ‘Hayat Eve Sığar Uygulaması’ndan (HES) 31 Ağustos ve 26 Kasım tarihlerinde 3 ay zaman aralığıyla alınan görüntüler korona virüsünde vaka artışlarını gözler önüne serdi. 3 ay önce diğer renklerin de görülebildiği haritada şimdilerde ‘yüksek risk’i temsil eden kırmızı renk yoğunluğu dikkat çekiyor. Şehir, uygulamadan bakıldığında kıpkırmızı halde bulunuyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar