BIST9.079,97%3,10
USD32.3245%0.10
EURO35,0967%0.07
ALTIN2.301,37%1.05
Gündem

Resmi televizyon yayınladı, yalnızca bir saniyede… Dünya titredi

Bir ayı doldurmadan aynı üsten ateşlenen anti-balistik füzenin görüntüleri şok etkisi yarattı, hedefi vuran füzenin göz açıp kapayıncaya kadar gökyüzünde kaybolduğu görüldü.

Abone OlGoogle News
26 Kasım 2020 17:52

Son yıllarda peş peşe yeni silahlarını dünyaya tanıtan Rusya, aradan bir ay geçmeden aynı üste yeni bir füze test etti. Görüntüler Rusya Savunma Bakanlığı'nın televizyon kanalı Zvezda TV'de yayınlandı.

Anti-balistik füze sistemi bir önceki denemede olduğu gibi Kazakistan'daki Sarı Şagan üssünden ateşlendi, Savunma Bakanlığı testin başarıyla tamamlandığını bildirdi.

Rus Uzay Hava Kuvvetleri'nden Korgeneral Andrei Demin, testte hedefini vuran yeni füze savunma sisteminin hava saldırılarından korunmak için tasarlandığını söyledi.

Rus medyası, füzenin saniyede dört kilometre hıza ulaştığını duyurdu. Yayınlanan görüntülerde füzenin göz açıp kapayıncaya kadar gökyüzünde kaybolduğu görüldü.

Rusya, geçen ay da henüz adı duyurulmayan bir füzenin test görüntülerini yayınlamıştı. Rusya Uzay Hava Kuvvetleri, Kazakistan'daki Sarı Şagan poligonunda ateşlenen anti-balistik füzenin başarıyla test edildiğini ve hedefin vurulduğunu açıklamıştı.

Uzay Hava Kuvvetleri anti-balistik füzeler komutanı tümgeneral Sergey Grabçuk, özel görüntüleri servis edilen bir dizi testin güvenli bir şekilde yapıldığını söylemişti. Rus medyası, söz konusu Sara Şagan üssünde son olarak 2 Temmuz 2019 tarihinde bir füze denemesi gerçekleştirildiğini bildirmişti.

Modernizasyona giden Rusya Uzay Hava Kuvvetleri, 2020 yılı sonuna kadar son model yaklaşık 100 savaş uçağı ve helikopteri teslim alacak. Söz konusu uçaklar arasında Su-35S, Su-30SM, Su-34 jetleri, Il-90MD-90A kargo uçağı, Ka-52, Mi-28N, Mi-35M muharebe helikopterleri ile Mi-8AMTSh ve Mi-26T nakliye helikopterleri var.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabı, bu sabah ise ülkenin güneyindeki Orenburg'da test edilen bir İskender füzesinin video kaydını paylaştı.

Rusya lideri Vladimir Putin, Zafer Günü'yle birlikte en büyük geleneksel askeri törenlerinden biri olan Deniz Kuvvetleri Günü'nde St Petersburg'a gitmiş ve Rus ordusu bir gövde gösterisine imza atmıştı.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, St. Petersburg'daki törende 46 savaş gemisi ve 4 bin askerin yer aldığını bildiriyor. Rusya'nın Avrupa'daki toprağı Kaliningrad'da ise, Baltiysk kenti açıklarında anti denizaltı gemisi Aleksin peş peşe füzeler fırlattı.

Rusya tarafından altı yıl önce ilhak edilen Kırım'daki törenlerde ise, suda ve karada gidebilen zırhlı personel taşıyıcılar dikkat çekti.

St. Petersburg'da donanmaya hitap eden Rusya lideri Putin, Rus deniz kuvvetlerinin yakın zamanda hipersonik nükleer saldırı silahlarına sahip olacağını söyledi. Putin'in verdiği bilgiye göre, aynı zamanda nükleer su altı droneları da yine donanmanın hizmetine sunulacak. Yeni nesil nükleer silahları 'benzersiz' olarak tanımlayan Putin, söz konusu füzelerin dünyanın her yerini vurabileceğini belirtiyor.

Putin ayrıca Rusya'nın en iyi savaş gemileri, denizaltıları ve donanma unsurlarının sahne aldığı törende deniz kuvvetlerinin büyümeye devam edceğini ve 40 yeni aracın bu yıl sonuna kadar donanmaya katılacağını açıkladı.

Reuters haber ajansı sözü edilen silahlardan Poseidon adlı su altı nükleer drone'un henüz ortaya çıkmadığını bildiriyor. Rusya lideri, iki yıl önceki tarihi basın toplantısında insansız nükleer enerjiyle giden denizaltıları şu cümlelerle tanıtmıştı:

"Çok derinlerde, çok çok derinlerde, kıtalararası menzilde, denizaltılardan, en son model torpidolardan, en hızlıları da dahil gemilerden birkaç kat daha hızlı insansız denizaltı araçlarının geliştirildiğini söyleyebilirim. Az gürültü yapıyorlar, yüksek manevra kabiliyetine sahipler ve yenilmezler."

Rus haber ajansları tarafından yayınlanan ayrı bir açıklamaya göre ise, Poseidon drone'larını taşıyabilecek ilk denizaltı olan Belgorod'un testleri devam ediyor ve sona gelindi.

Zircon (Tsirkon) isimli hipersonik deniz füzesinin ise kısa sürede savaş gemilerine konuşlandırılması bekleniyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar