BIST9.571,31%-1,12
USD32.4505%0.06
EURO34,4877%0.06
ALTIN2.472,83%-0.42
Gündem

Eski başkan Paşinyan’ın karısı hakkında konuştu… Skandal patladı

Resmi açıklamalarla uyutulan işgalci Ermenilere taşınmaları için son dakikada bir gün süre verildi, geri sayım sürerken bu kez başka bir itiraf yapıldı. Dağlık Karabağ'da bozguna uğrayan Ermenistan artçı şoklarla sarsılırken, Paşinyan'ın istifasını isteyenler bugün Erivan'ın ana caddelerine çıkınca dehşet anları yaşandı. 27 yıl sonra gelen tarihi görüntüler sosyal medyada yayılıyor.

Abone OlGoogle News
19 Kasım 2020 20:48

Dağlık Karabağ'daki savaşta yalnızca 44 gün dayanabilen ve Şuşa'nın düşmesiyle tarihi hezimet anlaşmasını imzalayan Ermenistan'da fırtına kopuyor.

Rus barış güçlerinin 23 noktaya yerleştiği Dağlık Karabağ'ın diğer kesimlerinde, Ağdere'yi yarın boşaltması gereken Ermeni işgalciler taşınıyor.

Yeryüzünde hiçbir ülkenin, hatta Ermenistan'ın bile tanımadığı Dağlık Karabağ yönetimi Ağdere'deki yedi köyün Azerbaycan'a teslim edildiğini açıkladı.

Açıklamaya göre, Ağdere'nin diğer ilçelerinde yaşayan 3 bin 200 ailenin yarına kadar tahliye edileceği belirtiliyor. Ermenistan yerel medyası, Ağdere'ye bağlı köylere taşınmaları için bir gün süre verildiğini aktarıyor.

Yerel medyaya konuşan işgalci Ermeniler, taşınmak için kendilerine hiçbir yardım yapılmadığını ve herkesin kendi başının çaresine bakmak zorunda kaldığını söylüyor.

Azerbaycan'a geri verilecek köyleri terk edenlerin bir kısmı Ermenistan'a, bir kısmı da Dağlık Karabağ'ın diğer köylerine göç ediyor. İşgalciler yanlarında tavukları ve domuzlarının yanı sıra bazı müze parçalarını da götürüyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, Ermenistan ordusunun Ağdam, Kelbecer ve Laçin bölgelerinden çekilmesinin devam ettiğini dile getirip "Kelbecer yöresinden nüfus toplu halde Ermenistan'a geliyor" dedi.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, yalnızca sivillerin değil bölgedeki Ermenistan ordusunun da işgal altında tuttukları topraklardan çekildiğini gösteren fotoğraflar servis etti.

Rus medyası ise, savaşın kaderini değiştiren Şuşa'ya kurulan kontrol noktasının havadan görüntülerini servis etti.

Rusya devlet kanalı Russia Today'in muhabiri, Şuşa'ya asılan Türk bayraklarının Hankendi'ye giden Ermenileri rahatsız edeceğini savundu.

Savaş sırasında Hankendi'den Ermenistan'a kaçanlar otobüslerle Laçin koridorunu kullanarak geri dönüyor. Rus barış güçlerinin eşlik ettiği konvoylarla şimdiye kadar 2 bin 600 kişi taşındı.

Cephe hattında bozguna uğrayan Ermenistan, savaşta ölen askerlerinin sayısının 2 bin 425'e yükseldiğini açıkladı. Bu rakam daha önce açıklanandan neredeyse 1000 fazla.

Azerbaycan birlikleri ise bugün Ağdam'a giriş yaptı. Anlaşmaya göre yarın iade edilecek şehre giren zırhlı araçların büyük bir coşkuyla karşılandığı görüntüler, sosyal medyada yayınlandı.

Savunma Bakanlığı Askeri Kontrol Servisi eski başkanı Movses Hagopyan, Paşinyan'ın eşi Anna Hagopyan'ın askeri liderliğin işlerine karışmaması gerektiğini söyledi.

Hagopyan hayretler içinde kaldığını şu sözlerle anlattı: "Yabancıların komuta merkezine girmesine izin verilmediğinden, yemek yemek için yukarı çıktım, aşağı indim ve Bayan Anna'nın savaşın gerçekleştiği ekranın önünde oturduğunu gördüm.

"Bayan Anna oturuyordu ve meseleye karışmadığını, sadece savaş alanında neler olduğunu gözlemliyordu."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar