BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Gündem

Odaya canlı giren ceset torbasında çıkıyor ‘Çukur’

Dünyaya diz çöktüren koronavirüsten dehşet verici haberler gelmeye devam ediyor. Pandemiden en kötü etkilenen ülke olan ABD'den gelen görüntüler, tam anlamıyla tüyler ürpertecek cinsten... Mahkumların ceset taşımakla görevlendirildiği eyalette, salgın çoktan kontrolden çıktı. Reuters ve AP'nin servis ettiği fotoğraflar dünyayı ayağa kaldırdı.

Abone OlGoogle News
17 Kasım 2020 18:13

Yüzyılın kabusu koronavirüsün vurduğu ABD'de durum gittikçe kötüye gidiyor. Salgından en kötü etkilenen ülke olan ABD'de, Teksas eyaletinden gelen görüntüler tüyler ürpertecek cinsten.

Teksas'ın El Paso kentinden bir hemşire, eyalet koronavirüsteki en kötü dalgalanmalardan biriyle boğuşurken hapishanedeki mahkumların, ölülerin taşınmasına yardım etmek için getirildiğini açıkladı.

Lawanna Rivers adlı hemşire, şehirdeki hastanelerdeki 'korkunç' koşullardan bahsetti. El Paso'daki Üniversite Tıp Merkezi'nde görevli olan Lawanna Rivers, hastaların "çukur" adlı bir odaya götürüldüğünü ve odadan ancak ceset torbaları içinde çıkarıldıklarını söyledi.

İlk kez 7 Kasım'da top merkezinde görevlendirildiğini anlatan hemşire, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ölmemesi gerektiğini düşündüğüm birçok insanın öldüğünü gördüm." ifadelerini kullandı.

Hemşire Rivers, "Bu hastanenin politikası, sadece üç tur kalp masajı yapmak. Yalnızca 6 dakika sürüyor. Bu tüm ilkelerimize aykırı... Kurtulan tek bir hasta bile yok" dedi.

Hemşire Rivers, "Bu hastanenin politikası, sadece üç tur kalp masajı yapmak. Yalnızca 6 dakika sürüyor. Bu tüm ilkelerimize aykırı... Kurtulan tek bir hasta bile yok" dedi.

El Paso İlçesi Şerif Ofisi sözcüsü, Texas Tribune gazetesine, sekiz mahkumun saatte 2 dolara gönüllü olarak çalıştığını doğruladı.

Sözcü, mahkumlara normalde bu gibi işlerde para ödenmediğini, ancak mahkumların para kendilerine para ödenmediği takdirde çalışmayı reddettiğini söyledi.

Amerikan Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre ABD'de koronavirüs vaka sayısı 11 milyonu geçti. Artan vakalar nedeniyle bazı eyaletlerde yeni önlemler alındı.

Michigan ve Washington eyaletlerinde Covid-19 vakaları son haftalarda iki katına çıkmıştı. Michigan Valisi Gretchen Whitmer, "eyaletin uçurumda olduğunu", önlem alınmaması durumunda haftada 1000 kişinin ölebileceğini söyledi.

Michigan ve Washington eyaletlerinde yeni kısıtlamalara gidildi. Bu iki eyalette restoranların kapalı alanlarında yemek yemek yasaklandı.

Washington eyaletinde ise spor salonları, sinema ve tiyatrolar ile müzeler kapatıldı. Eyalette kısıtlamalar 1 ay sürecek.

Washington Valisi Jay Inslee ise dünü "eyalet tarihinin son 100 yıldaki en tehlikeli halk sağlığı günü" olarak nitelendirdi. Inslee, pandeminin şiddetini arttırdığını ve önlem alınmaması durumunda hastanelerin ve morgların büyük bir yük altında kalacağını belirtti.

ABD'de her gün ortalama 1000'den fazla kişi koronavirüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu hayatını kaybediyor.

Toplam can kaybı ise 252 bine yükseldi. Hastane başvuruları ise salgının başlangıcından bu yana rekor seviyelerde.

Worldometers'a göre, ABD'de koronavirüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 138 bin 821 artışla 11 milyon 374 bin 487'ye çıktı.

Virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 650 artarak 251 bin 935’e ulaştığı ülkede en çok vaka 1 milyon 94 bin 356 ile Teksas eyaletinde görüldü.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar