BIST9.079,97%3,10
USD32.3314%0.12
EURO35,0476%-0.07
ALTIN2.309,54%1.40
Gündem

HDP’li İl Başkanı terör soruşturması kapsamında tutuklandı

HDP Diyarbakır Başkanı Zeyyat Ceylan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan terör soruşturması kapsamında tutuklandı.

Abone OlGoogle News
30 Ekim 2020 18:55

Diyarbakır'da terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP İl Başkanı Zeyyat Ceylan tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ceylan ve HDP Yenişehir İlçe Başkanı Remziye Sızıcı ile 2 partilinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Ceylan ve bir partili tutuklandı

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ceylan ve bir partili tutuklandı, diğerleri adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

22 Ekim’de İl Başkanlığında arama yapılmıştı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden alınan arama ve el koyma kararına istinaden, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Çevik Kuvvet ekipleri, HDP il ve ilçe binasında 22 Ekim'de arama yapmıştı. Arama sırasında çok sayıda örgütsel doküman, dijital malzemeler, toplatma kararı bulunan çok sayıda kitap, dergi ve gazete, terör örgütü elebaşının resminin bulunduğu poster, resim ve tişört, terör örgütü YPG/PKK'nın sözde bayrak ve flamasının olduğu bez parçaları ele geçirilmişti.

Her 2 binada yapılan aramada, aralarında HDP İl Başkanı Ceylan ve Yenişehir İlçe Başkanı Sızıcı'nın da bulunduğu 4 partili gözaltına alınmıştı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar