BIST8.718,11%-1,25
USD32.3376%0.08
EURO35,2015%0.11
ALTIN2.246,57%0.14
Gündem

Detaylar ortaya çıktı… İşte ilk fotoğraf

Fransa’nın Nice kentinde dün sabah saatlerinde meydana gelen bıçaklı saldırıya ait detaylar Savcı Jean François Ricard tarafından paylaşıldı. Son dakika haberine göre saldırganın 1999 doğumlu ve Tunuslu asıllı olduğu ortaya çıkarken, polis ekipleri tarafından vurularak etkisiz hale getirildiği anda çekilmiş fotoğrafı paylaşıldı.

Abone OlGoogle News
30 Ekim 2020 11:09

Dün sabah saatlerinde elindeki 30 santimetrelik bıçakla üç kişiyi vahşice katleden teröristin ve kurbanlarının kimlikleri ortaya çıktı.

Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde Perşembe günü Notre-Dame Kilisesi'nde ikisi kadın üç kişiyi bıçaklayarak öldüren kişinin Tunus'tan geldiği açıklandı.

Polis yaralananların da olduğu saldırı sonrası 21 yaşındaki zanlıyı vurmuştu. Öldürdüğü kişilerden birinin başını kesmeye çalıştığı iddia edilen ve hastaneye kaldırılan Brahim Aioussaoi adlı zanlının durumunun ağır olduğu duyuruldu.

Aioussaoi'nin 20 Eylül'de bir göçmen teknesiyle İtalya'nın Lampedusa adas üzerinden Avrupa'ya girdi ve 9 Ekim'de Paris'e geldi. İtalyan Kızılhaçı'nın kendisine verdiği bir belgeyle Fransa'ya giriş yaptığı tespit edildi.

Fransız savcılar, Aioussaoi'nin, İtalya'dan trenle Nice'e gittiğini söylüyor. Saldırıyla ilgili soruşturmayı Fransa, İtalya ve Tunus'tan dedektifler ortaklaşa yürütüyor.

Savcı Jean-Francois Ricard dün gazetecilere verdiği demeçte, Aoussaoui'nin tren istasyonundan saat 6.30 civarında Nice'e vardığını ve çabucak kıyafetlerini değiştirdiğini söyledi.

Güvenlik kamerası görüntüleri ise saat 8.30'da kiliseye geldiğini ve orada yaklaşık yarım saat kaldığını gösterdi.

Savcıların yaptığı açıklamaya göre Aioussaoi olay yerine bir sırt çantasıyla geldi. Çantadan kullanılmamış iki bıçak daha ve iki de cep telefonu çıktı.

Tunuslu bir yetkili, Brahim Aioussaoi'nin, militan olduğundan şüphelenilen bir kişi olmadığını söyledi.

Nice'e giden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Fransa'nın değerlerinden vazgeçmeyeceğini ve teröre asla teslim olmayacağını" söyledi.

Macron ayrıca Fransa'da kiliseler ve okullar gibi halka açık yerleri korumakla görevlendirilen askerlerin sayısının 3 binden 7 bine çıkarılacağını açıkladı. Fransa'da saldırı sonrası ulusal güvenlik alarm seviyesi en üst düzeye çıkarıldı.

Saldırganın kurbanlarından birinin Brezilya doğumlu, 44 yaşındaki Simone Barreto Silva olduğu ortaya çıktı. Silva'nın yakındaki bir cafe'ye sığındıktan sonra hayatına kaybettiği öğrenildi. Silva'nın son sözleri, 'Çocuklarıma onları sevdiğimi söyleyin' oldu.

Notre Dame bazilikasının bir rahibi olan 54 yaşındaki Vincent Loques, günün ilk Ayini için hazırlanırken 21 yaşındaki Tunuslu göçmen Brahim Aoussaoui'nin kiliseye saldırmasının ardından vahşice öldürüldü.

TÜRKİYE SALDIRIYI KINADI

Öte yandan, Türkiye Dişişleri Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamayla Nice'deki saldırıyı kınadı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar