BIST8.718,11%-1,25
USD32.3355%0.08
EURO35,1835%0.05
ALTIN2.240,01%-0.16
Gündem

Korkudan titredi... Tarihi zafere 5 kilometre kaldı!

Azerbaycan ordusu işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı kararlı ilerleyişini sürdürüyor. Bombardıman seslerinin kesilmediği Dağlık Karabağ savaşında otuz dördüncü güne girilirken, sözde Dağlık-Karabağ lideri Arayik Harutyunyan, Azerbaycan güçlerinin önemli ve tarihi bir kent olan Şuşa'dan sadece 5 kilometre uzakta olduklarını söyledi, Ermenilere, şehri savunmaları çağrısı yaptı. İşte son dakika haberinin detayları...

Abone OlGoogle News
30 Ekim 2020 10:39

Bombardıman seslerinin kesilmediği Dağlık Karabağ savaşında otuz dördüncü güne girilirken, Azerbaycan ordusu, ateşkese rağmen cephenin farklı istikametlerinde gece boyunca Azerbaycan askerlerine ve yerleşim birimlerine ateş açan Ermenistan güçlerine kayıplar verdirmeye devam ediyor

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, çatışmaların, ağırlıklı olarak cephenin Ağdere, Hocavend ve Gubadlı yönlerinde devam ettiği belirtildi.

Ermenistan ordusunun saldırı girişimlerinin önlendiği, dün gün boyu ve bugün gece saatlerinde cephenin farklı bölümlerinde Ermenistan ordusuna ait 2 Su-25 uçağı, 3 T-72 tankı, 1 zırhlı piyade aracı, 2 "Smerç" ve 1 "Grad" füze sistemi, 10 farklı tipte top, 2 Gvozdika kundağı motorlu obüs, 1 OSA uçaksavar, 1 P-18 radar aracı ve 4 otomobilin imha edildiği, çok sayıda askeri personelin etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Cephenin, Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu vurgulandı.

Çatışmalarda Ermenistan’ın 1. Ordu Komutan yardımcısı Albay Artur Sarkisyan ve 18. Motorlu Tüfek Tümeni muhabere şefi Binbaşı Aram Gazaryan öldürüldü. 1. Genel Ordu’nun topçu dairesi subayı, 2. motorlu piyade alayının komutanının da kayıp olduğu ifade edildi.

Azerbaycan ordusu, ülkenin Berde kentindeki sivilleri hedef alan Ermenistan'a ait Smerç füze sistemini imha etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığının paylaştığı görüntülerde, Smerç füze sisteminin nokta atışıyla imha edildiği görülüyor.

Bakanlık, füze sisteminin imha edildiği zamanın da dün yerel saatle 15.18 olduğu bilgisini aktardı. Ermenistan ordusunun cepheden 60 kilometre mesafedeki Berde kentine misket bombalı Smerç füzeleriyle 27-28 Ekim'de düzenlediği saldırılarda 25 sivil yaşamını yitirmiş, 70'ten fazla kişi yaralanmıştı.

PAŞİNYAN'DAN KÜSTAH ÇAĞRI

Köşeye sıkışan Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan ise küstah bir çağrı geldi. Kendini bilmez Paşinyan, "Avrupa Birliği Katabağ savaşını bitirmeli ve Türkiye'ye karşı yaptırım uygulamalı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Azerbaycan tarafından Ermenistan’a ait düşürülen uçak sayısının 5’e yükseldiğini açıklarken; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbayi mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile Yukarı Karabağ konusunu telefonda konuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar