BIST9.079,97%3,10
USD32.3483%0.17
EURO35,1089%0.11
ALTIN2.307,62%1.32
Gündem

Şentop'tan açıklama: Berberoğlu TBMM'ye dönecek mi?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Anayasa Mahkemesi'ninEnis Berberoğlu hakkında verdiği ihlal kararıyla ilgili konuştu. Şentop, "AYM kararı kesin hükmü kaldırmamıştır. Kesin hükmü kaldırılırsa değerlendirme yapılabilir" dedi. Şentop, erken seçim iddiaları ile ilgili "Erken seçim kararı almanın çok çok zor olduğu kanaatindeyim. " dedi.

Abone OlGoogle News
13 Ekim 2020 20:57

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı verdiği eski CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliğe iade edilmesi çağrılarına yanıt verdi. Meclis’te yaptığı açıklamada AYM’nin verdiği kararın kesin hükmü ortadan kaldırmadığını belirten Şentop, kesin hükmün kaldırılması halinde konunun değerlendirilebileceğini söyledi. Şentop, "Bizim baktığımız, kesin hükmün hukuki varlığı ile durumdur. Anayasa Mahkemesi bunu kaldırmamıştır. Böyle bir durum olduğunda değerlendireceğiz" dedi.

 

ERKEN SEÇİM KARARI

Erken seçim tartışmalarına da değinen Meclis Başkanı şunları söyledi;

"Erken seçim kararı almanın çok çok zor olduğu kanaatindeyim. Erken seçim konusu, önceki sistemin bazı kötü alışkanlıklarıdır. Bu sistemde bu anlamda bir adım atabilmek zorlaştırılmıştır. Bu sistemin bir özelliğidir bu. Türkiye’de bundan sonra seçim zamanında yapılır."

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar