BIST9.645,02%-0,50
USD32.5505%-0.01
EURO34,9074%0.12
ALTIN2.428,28%-0.08
Gündem

Kirli sırlar ortaya döküldü! Ermenistan… Geri adım

Dünyadan yardım isteyen Ermenistan ordusu Dağlık Karabağ'da 21 askerin daha öldüğünü resmen açıkladı. En büyük kayıp Facebook sayfasından doğrulanırken, Azerbaycan'ın yayınladığı kayıt kirli sırları ortaya döktü. Öte yandan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda verilen ağır kayıplar sonrası geri adım attı. Paşinyan, 'taviz vermeye hazırız' dedi. İşte sıcak gelişmeler...

Abone OlGoogle News
07 Ekim 2020 09:13

Dağlık Karabağ savaşı onuncu gününe girerken, Azerbaycan şehirlerini hedef almaya başlayan Ermenistan ordusuyla aynı safta kimlerin savaştığı ortaya çıktı. Ayrıca Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan geri adım attı. İşte tüm detaylar...

'TAVİZ VERMEYE HAZIRIZ'

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda verilen ağır kayıplar sonrası geri adım attı. Paşinyan, "Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazırız" dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazır olduklarını duyurdu. Fransız haber ajansı Agence France-Presse'e konuşan Paşinyan, Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalarda verilen ağır kayıplar sonrası geri adım attı. Paşinyan, "Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazırız" açıklamasında bulundu.

"AZERBAYCAN'LA AYNI KAPASİTEYE SAHİP DEĞİLİZ"

Azerbaycan ve Ermenistan hattında çatışmalar devam ederken Ermenistan ordusunun uğradığı hezimetle ilgili Paşinyan'dan bir itiraf gelmişti.

Paşinyan "Azerbaycan'ın kullandığı yüksek teknolojili silahlara karşı bir şansınız var mı" sorusuna, "Aynı kapasiteye sahip olmayabiliriz. Ancak bu teknolojileri öz savunmamız için de geliştirmeyi planlıyoruz" şeklinde cevap vermişti.

Ermenistan yerel medyası, işgal altındaki Dağlık Karabağ'ın başkenti Hankendi'de Salı gününün sakin başladığını ve gece saatlerinde herhangi bir patlama sesinin duyulmadığını bildiriyor.

Azerbaycan tarafı ise, çatışmaların gece saatlerinde de sürdüğünü açıkladı. Bugün gün içinde ise Dağlık Karabağ'da ikinci dalga operasyon başladı. Cebrail bölgesinde yer alan ve işgalden kurtarılan Cahırlı köyünün görüntüleri de yayınlandı.

Ermenistan ordusu Dağlık Karabağ'da 21 askerin daha öldüğünü açıklarken, Başbakan Nikol Paşinyan bugün işgal altındaki bölgenin yerel yöneticileri ve komutanlarıyla bir araya geldi.

Dağlık Karabağ savaşında ağır kayıplar veren Ermenistan ordusu, Albay Artur Glatsyan'ın da öldürüldüğünü resmen duyurdu. Ermenistan Parlamento Başkan Yardımcısı Vahe Enfiajyan da, 'dehşet' lakaplı Albay Glatsyan'ın öldüğünü Facebook sayfasından açıkladı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın oğlu Ashot Paşinyan ise, Facebook hesabından orduya gönüllü olarak katıldığını yazdı. Askerlik görevini yakın zamanda tamamlayan oğul Paşinyan, Dağlık Karabağ'da bulunmuş bir isim.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'a Rus yapımı İskender füzelerini kullanmaması için bir uyarıda bulundu. Bakü yönetimi, İskender füzelerinin ateşlenmesi halinde misilleme geleceğini ve stratejik askeri vurulacağını açıkladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Dağlık Karabağ'da Ermenistan için savaşan PKK'lı teröristlerin telsiz konuşmalarını yayınladı. Suriye ve Irak’tan gelen PKK bağlantılı teröristlerin, Ermenistan tarafında çok sayıda zayiat yaşandığını ifade ettikleri konuşmalarda, Karabağ’da Türk askerlerinin bulunmadığı ve Azerbaycan ordusu tarafından kullanılan silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) etkili olduğu söyleniyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar